avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Chelt infiintare ong
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Chelt infiintare ong

Buna seara,

Am o asociatie fara scop patrimonial care s a infiintat anul trecut dar abia acum si-a inceput activitatea.Va rog sa imi spuneti daca am gandit corect urmatoarele note:
1) Depunerea patrimoniul se face 5121=101 cu aportul fiecarui membru .
2)Cheltuielile de constituire 201=401 daca avem facura pe ong( facuta pe baza unui contract de asistenta juridica cu un avocat care s a ocupat de actele de infiintare)....201=462 chelt facute de asociatii sau avocat inainte de a primii numele si calitatea de persona juridica.
Cat timp se amortizeaza aceste cheltuieli?
3)In prima faza se crediteaza ong ul pentru a putea platii aceste taxe ? Contul folosit este 462 ? Abia dupa cateva luni de activitate s-au taiat facturi de cotizatii.Se restituie ca si la un srl proportional fiecarui membru fondator in parte ?
4) Daca s-a infiintat in cursul anului trecut si singurele chelt au fost cele de infiintare se depune declaratiea de inactivitate S1046?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: violetaanna , utilizator 11:58, 1 Martie 2024
Cotizatie membru pe anul curent. Nu e prestare de serviciu.Dar totusi intreb, e interzisa facturarea daca membrii cer factura ?
Da, e interzisa, e fara rost. Eliberati chiatanta conform statutului, in cazul membrilor si conform contractului in cazul sponsorizarii.

Factura este unul dintre documentele care se elibereaza clientului caruia i s-a livrat o marfa sau i s-a prestat un serviciu.
Am un ONG care are 5 membri PF si unul din ei a virat suma de 5000 lei inreg de mine 5121=101 (scrie in statut patrimoniu initial)
-am incasat de la Trezorerie imp de 3,5% virat de PF 5121=7331
- Acest ONG a sponsorizat un bolnav care a fost operat in alta tara cu suma de 100.000 lei si am inreg 6584=5121

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata simonacontabila simonacontabila Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Daca o firma are un certificat de inregistrare din luna ianuarie iar facturi cu cheltuieli de constituire din luna ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale cotizatii ong ContraOF ContraOF Buna seara...este sau nu obligatorie emiterea de facturi fiscale pentru cotizatiile DEJA incasate de ONG uri, va rog ? (vezi toată discuția)
Creditare ong m0nicadamian m0nicadamian Cum se face creditarea la un ONG (creditarea casei) de persoane juridice, mai precis de societatile afiliate? De exemplu, la infiintare exista trei facturi pe ... (vezi toată discuția)