avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost bătută și dată afară din casă. Ce mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost bătută și dată afară din casă. Ce mă sfătuiți să fac?

In urma certurilor si a jignirilor pe care sotul meu mi le adresa, am hotarat sa plec de acasa, mutandu-ma singura la cealalta casa .Noi avem doua case, una mostenire de la parintii lui, la care noi am mai facut imbunatatiri, am construit impreuna inca 4 incaperi, dar intabulata doar pe numele lui, si cealalta casa care este intabulata pe amandoi.Am tot primit amenintari de genul te omor, iti tai gatul, te impusc, dar m-am gandit ca totusi dupa 22 ani de casnicie nu cred ca il lasa sufletul sa faca asa ceva.
Anul acesta am fost batuta de 2 ori, ultima data in cursul zilei de azi cand am fost dupa haine , pe mine scotandu-ma afara si din cealalta casa fara nici o haina, doar cu hainele de pe mine.Mi-a aplicat o "corectie"de mi-a spart buza, si m-am trezit cu cateva semne in cap , frunte si umar drept.am chemat politia si am fost si la medic pentru adeverinta.
Problema este ca eu acum sunt de 4 zile pe drumuri, nu am unde sa locuiesc, el mi-a schimbat iala de la usa , iar pana se pronunta ordinul judecatoresc de restrictie, eu trebuie sa stau ascunsa.
Oare daca parasesc orasul exista riscul sa pierd tot, adica sa nu mai am parte din bunurile facute impreuna, pt ca el tot cu acest lucru ma ameninta, mai mult nu vrea nici sa divorteze pana nu ii semnez actele la notar ca renunt la toate bunurile mele in favoarea copilului( acesta avand 21 de ani).Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:15, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu doreste sa divorteze divortul se poate pronunta iar bunurile comune se pot partaja indiferent de opozitia lui. Apelati la ajutorul unui avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte bine ca ati solicitat un ordin de protectie,puteti contacta un avocat pt a formula actiune de divort.Puteti sa plecati unde doriti dvs ,nu are nici o relevanta nici la divort nici la partaj.Nu cedati santajului puteti sa va obtineti bunurile in urma partajului si apoi dispuneti de ele cum doriti.Nu aveti nevoie de acordul sotului pt a divorta ,nu semnati nimic pana nu consultati un av,Succes,
Ar fi trebuit sa mergeți la politie imediat, pe lângă plangere pt loviri se alte violente, puteți depune plângere și alungarea din domiciliu.
Astfel.de cazuri necesita adesea demersuri multi0le sub aspect juridic.
Fără avocat angajat nu cred ca o sa va descurcati.

Dacă bunul este comun aveti drepturi egale.
Prin urmare, nu este chiar impardonabil sa înlocuiți yala si sa locuiti acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati politia ca sa demonstrati ca nu mai aveti acces in casa. Solicitati martori pe care sa-i puteti ulteriora chema in instanta. Inregistrati cu tel mobil., eventual ascuns intr-un buzunar. Viata dvs nu e despre daca il lasa sau nu sufletul sa va omoare. Nu cred ca vreti sa aflati raspunsul! Duceti-va pe unde vedeti cu ochii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitor divort- procedura ionela77 ionela77 Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu cateva chestiuni,mai exact pe cumnata mea care vrea sa divorteze. Ea locuia in chirie cu sotul ei si cu ... (vezi toată discuția)
Copii si custodia comuna YLDY11 YLDY11 Dupa o casatorie de 14 ani,in urma cu 2 ani am divortat, iar de atunci viata mea e un calvar. In urma casatoriei am 2 copii, de 13 si 8 ani. Am avut o ... (vezi toată discuția)
Furt obiecte personale S ALEXA S ALEXA Am fost casatorita 8 ani de zile, in care am descoperit ca fostul meu sot nu este ce pare si nu este cine pretinde ca este. Desi l-am cunoscut ca fiind ... (vezi toată discuția)