avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se certifica contractul original de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se certifica contractul original de înstrăinare-dobândire auto?

Persoana care vinde maşina trebuie să prezinte autorităţilor fiscale locale contractul original de înstrăinare-dobândire, împreună cu patru copii certificate ale acestuia.Va rog sa mi spuneti cum se certifica si unde, ca voi fi pus in situatie peste cateva zile. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: zefirzefir , utilizator 10:48, 18 Martie 2018
Se completeaza formularul de contract de vanzare cumparare apoi se fac 4 copii (1 original si 4 copii), apoi se merge la "Directia de Taxe si Impozite" de care tine vanzatorul masinii!
Vanzatorul masinii trebuie sa prezinte autoritatilor fiscale locale contractul original de înstrainare-dobandire, împreuna cu patru copii certificate ale acestuia.
Cele cinci documente sunt folosite dupa cum urmeaza:
- exemplarul original ramane la cumparator
- un exemplar certificat ramane în arhiva organului fiscal local;
- un exemplar certificat ramane la vanzator ;
- un exemplar certificat se depune la organul fiscal local unde isi are domiciliul fiscal cumparatorul
- un exemplar certificat*, pe care se înscrie si de către organul fiscal de la domiciliul cumparatorului numarul de înregistrare din Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse înmatricularii/înregistrarii, se depune la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor;
Succes !

Toata stima si mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal auto Mdln29 Mdln29 Salut Am si Eu o Problema ! Am cumparat o masina,am facut contract v/c,am mers la el la primarie sa bage contractele toate bune ! Dupa o saptamana ma suna ... (vezi toată discuția)
Contract de înstrăinare-dobândire ion_dima ion_dima Am completat si semnat in privat un contract de înstrăinare-dobândire, eu fiind cumparatorul unei masini. Am in posesia mea contractul si copiile. Pot sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)