avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

se constituie vechime in munca perioada de detentie?si ce daca am nevoie de acte doveditoare de unde sa le aduc?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 14:49, 30 Octombrie 2009
Avand in vedere ca detentia in sine ,este o masura disciplinara impusa de catre stat prin autoritatile abilitate,ca urmare a savarsirii unor infractiuni,inca,perioada de detentie nu constituie vechime in munca.
Ar fi convenabil sa ispasesti o pedeapsa cu inchisoare de 40 de ani ,probata cu documentele eliberate de catre autoritatea competenta ,pe care sa le depui la oficiul de pensii cu solitarea acordarii drepturilor financiare ca si pensie.
Perioada de detentie nu reprezinta vechime in munca.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
În prezent, pentru munca prestată cu contract, deţinuţii primesc 30% din retribuţie (20% într-un cont curent, şi 10% într-un cont accesibil doar la eliberare) şi li se consideră 6 zile de detenţie pentru 5 zile lucrate. Un alt tip de activitate este destinat celor care desfăşoară muncă în interesul locului de deţinere, pentru care nu se primeşte retribuţie, dar se beneficiază de reducerea cu o zi a pedepsei pentru fiecare 4 zile lucrate. Pentru nici unul dintre cele două tipuri de activitate deţinuţii nu beneficiază, la ora actuală, de vechime în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se calculeaza vechime anii petrecuti in puscarie? aniela 2 aniela 2 fratele meu a facut 12 ani de puscarie dar a muncit in puscarie se calculeaza la pensie?ca vechime? (vezi toată discuția)
Vechime in munca francisc1959 francisc1959 Buna seara. As dori sa stiu daca munca din perioada de detentie constituie vechime in munca ? Mentionez ca am muncit, am avut un salariu lunar, iar din acesti ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca JULIA59 JULIA59 In perioada august1977-iunie 1998 angajata cu contract individula de munca cu norma intreaga de 8 ore/zi, in adeverinta este mentionata:a fost platita in ... (vezi toată discuția)