avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA suspendat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA suspendat

Buna ziua,
Am un PFA suspendat (CMI) de doi ani, deoarece am deschis un SRL cu acelasi profil de activitate.
Intentionez sa incetez si sa radiez PFA-ul. Problema care apare este urmatoarea:
Pe PFA am o masina ca mijloc fix, amortizat si imobilul in care este CMI-ul, care este cumparat prin contract de vanzare-cumparare si achitat (imobil mai vechi de 99 ani).
Din punct de vedere al taxelor si impozitelor la vanzarea acestora (16%+10.5%) totul imi este clar din ceea ce am citit pe forum.
Problema este daca PFA-ul suspendat le poate vinde si pe urma se radiaza sau care este procedura corecta si legala.
Multumesc pentru citirea intrebarii!
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: tiberiu60 , utilizator 17:10, 21 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il reactivati si dupa aceea incepeti sa vindeti tot ce aveti in patrimoniul pfa, asa cum ati descris mai sus si apoi restul pocedurii de radiere de la regisitru comertului si finante.
Multumesc!
Stimate Domnule moderator, nu exista o procedura mai simpla si cu mai putine taxe(de activare, de radiere, etc, etc)? Adica, simplu, dar nu cunosc suportul legal. Speta: PFA suspendat dar cu mijloace fixe amortizate se radiaza. Care este soarta acestor mijloace fixe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat, reactivat automat de registrul comertului, anaf cere declaratii gorjdesign gorjdesign Buna ziua, In 2015 am suspendat un PFA. Atunci citisem ca dupa 3 ani daca nu il reactivez se radiaza automat. Va rog, daca aveti un articol referitor la ... (vezi toată discuția)
Inchidere - radiere pfa in 2018 staycu staycu Buna ziua Am un pfa din 2015 si doresc sa il inchid pentru a deschide un Srl micro. Am gasit aici pe site un articol din 2016 in care se explica pasii de ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual (cmi) vs srl? vasilemb vasilemb Buna ziua, Va scriu deoarece nu stiu care este statutul unui cabinet medical individual. Daca sa presupunem ca se cumpara un imobil pe numele unui C.M.I. si ... (vezi toată discuția)