avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Înșelăciune: medicul implantolog refuză să-mi dea ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Înșelăciune: medicul implantolog refuză să-mi dea elementele componente ale implanturilor achitate integral în avans, însă fără dovada plății

Am făcut Implanturi la un cabinet stomatologic din bucurești,am achitat în avans toată suma cerută în bază unui deviz,nu am primit nimic la suna plătită,factură,bun fiscal-nimic
Am decis să întrerup colaborarea pentru partea protetică cu acest cabinet medical,în această situație impantologul nu îmi dă elementele componente ale impanturilor .care în urmă devizului au fost plătite.
Întrebarea mea este unde trebuie să depun plângere la ANAF sau la poliție??!!!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 23:06, 13 Iulie 2018
Un simplu deviz nu genereaza o obligatie de plata. Daca suma ati mai virat-o si cash, atunci chiar nu aveti nici-o dovada privind efectuarea platii. Dl avocat are dreptate, apelati la un avocat deoarece, daca s-a forat deja in maxilar locatia implantului, dupa un timp acestea s-ar putea sa nu mai corespunda dimensional si organic. Si asa veti avea probleme, la un alt cabinet, ducandu-va cu implanturile in punga. Dupa cate stiu implantul (pivotul) este din os mineral care se insurubeaza in filetul din maxilar si cu timpul se produce o osmoza intre osul mineral si osul maxilarului producand o sudura a partilor. Asta in teorie. Presupun insa ca aceste propietati nu sunt vesnice, adica daca implantul se face mai tarziu, fata de momentul debitarii, s-ar putea ca sudura despre care vorbeam sa nu se mai realizeze. Dupa parerea mea ar trebuii sa solicitati returnarea sumei. O posibilitate, pe langa instanta, ar fi Colegiul Medicilor, dar trebuie sa aveti motive serioase, privind intreruperea colaborarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viorel55, daca nu sunteti in domeniu de ce dati sfaturi?? Implantul este din os mineral?? Implantul este un surub din titan, mai nou si din ceramica, ce se insera in osul maxilar sau mandibular dupa o eventuala ,,forare,,.
Doamna a zis ca a platit si niste accesori, presupun ca va referiti la bont de vindecare, bont protetic. Din pacate daca nu v-a dat bon sau alta dovada a platii nu prea mai aveti cum sa intrati in posesia lor, ce puteti sa faceti e sa va duceti la alt cabinet, sa gasiti un medic bun, ii spuneti ce sistem de implanturi vi s-a inserat si va trebui sa platiti iar acele accesorii. Medicul este obligat sa va dea copie dupa fisa, nu fisa, si sa va si spuna ce sistem de implant v-a pus. Daca dati de un medic bun s-ar putea sa isi dea seama si in urma unei radiografii.
,,Dupa cate stiu implantul (pivotul) este din os mineral care se insurubeaza in filetul din maxilar si cu timpul se produce o osmoza intre osul mineral si osul maxilarului producand o sudura a partilor. Asta in teorie. Presupun insa ca aceste propietati nu sunt vesnice, adica daca implantul se face mai tarziu, fata de momentul debitarii, s-ar putea ca sudura despre care vorbeam sa nu se mai realizeze.,,
Ma doare capul de ce am citit Viorel55. Sudura, debitare, sunteti in domeniul bricolajului? Si osmoza?? Poate integrare osoasa.
Doctore, e foarte bine ca m-ai corectat. Da, eu sunt pacient nu doctor. Povestea n-am nascocito eu, ci asa mi-a fost povestita de un medic implantolog din Spitalul Militar, acum ceva ani, cand m-am dus cu aceeasi problema. Omul, care la vremea respectiva era o autoritate in domeniu, a incercat sa ma faca sa inteleg, ce o sa mi se intample. Ce am inteles am povestit aici. Ca termenii nu sunt tocmai "medicali", sunt sigur de asta. .Fara indoiala ca parerea practicianului stomatolog, conteaza mai mult decat cele spuse de mine si ma bucur sincer ca ati intervenit.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este doar vorba ca nu ati folosit corect anumiti termeni ci si de prezentarea cazului,doamna are o situatie, dumneavoastra ati avut alta, le-ati amestecat si ati facut un talmes balmes. Doamna a cerut un sfat legal, nu medical. O zi buna va doresc si sper ca ati observat ca eu nu v-am tutuit.
Da, am recitit si-mi cer scuze !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Avulsia traumatica a incisivilor superiori este sau nu slutire? cristalina cristalina Buna ziua! As vrea sa ma indrumati cu sfaturile dvs in urmatoarea speta:in urma unei agresiuni fizice partea vatamata a suferit de avulsie traumatica a ... (vezi toată discuția)
Refuz emitere bon/factura fiscala oanapopa123 oanapopa123 Buna ziua, Am fost ca pacient la un cabinet stomatologic, unde mi-au facut implanturile si lucrarea. Cabinetul nu avea POS la intrare si mi s-au cerut ... (vezi toată discuția)