avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la R.A. de termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la R.A. de termoficare

Buna ziua,
as dori sa stiu daca exista vreo limita calendaristica pentu debransarea de la centrala termica.
Avem aprobare de debransare de la regia autonoma de termoficare, ei pretind ca debransarea se poate face fara probleme, insa asociatia proprietarilor de bloc pretind ca exista o limita calendaristica : 15 septembrie.
Va rog, care este legea mentionata de cei de la termoficare, care precizeaza ca ne putem debransa cind vrem, ca nu exista limita calendaristica?
Avem vecini pensionari, destul de putini amabili, care ne pun bete in roate. Pe coloana, singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba, insa cei din comitet sunt tare neintelegatori.
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
criss84000, utilizator
Cel mai recent răspuns: criss84000 , utilizator 12:57, 11 Noiembrie 2009
Debransarea de la sistemul de incalzire centralizat se face, de regula, in sezonul cald, atunci cand instalatia este goala. De aceea vi s-a spus ca trebuia sa o faceti inainte de 15 septembrie, ca apoi incep probele si cand temperatura de afara scade se baga agent termic pe instalatie pana in primavara. Pentru a va debransa acum poate ca, in functie de bransamente si punctele termice, ar trebui oprita caldura la mai multe apartamente, scari sau blocuri... cu golirea instalatiilor si mari pierderi.
Spuneti ca
Pe coloana, singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba, insa cei din comitet sunt tare neintelegatori.

Nu am inteles ce vreti sa spuneti. Aveti un singur vecin fara centrala termica? Toti ceilalti au centrale de apartament? Si ce ar trebui sa inteleaga cei din comitet?
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Debransarea de la termoficare ar afecta teoretic citiva vecini care si-au dat aprobarea fara nici un fel de problema. Aproape toti au centrale de apartament.
Insa, exista acest paragraf de lege care stipuleaza ca debransarea nu poate fi facuta cind exista agent termic in retea. Datorita acestui paragraf si sub presiunea comitetului asociatiei de proprietari, presedintele asociatiei nu vrea sa aprobe cererea noastra de debransare. Fac o mica paranteza: comitetul de bloc este foarte deranjat de lucrarile noastre de apartament...

Daca fac un mic rezumat: in ciuda faptului ca exista agent termic in retea, operatia de debransare a noastra de la reteaua de termoficare nu deranjeaza practic nici un vecin, insa "presedintele blocului" refuza sa aprobe cererea datorita acestui paragraf de lege.

Exista vreo solutie?
Nu se poate obtine oare o derogare de la primarie?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
criss84000, utilizator
Incercati sa obtineti derogarea de la furnizorul de agent termic. Ei trebuie sa opreasca furnizarea agentului termic si golirea instalatiei de la ultimul punct termic care este la subsolul blocului dv sau la un alt bloc vecin. Sau de la o vana din subsolul blocului dv. Incheiati cu ei o intelegere, platiti costurile, perderile si poate reusiti sa va debransati si acum, afectand cat mai putin vecinii din asociatie.
Dar, in general, debransarile se fac in serzonul cald cand instalatiile nu au agent termic.
Proprietarul ar trebui sa-si planifice aceste lucrari ca si omul gospodar care-si face vara sanie si iarna car.
Totusi nu am inteles ce-i cu vecinul de care vorbiti mai sus?
singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba

S-a aranjat.
Mii de multumiri.
ps "singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba" - este vorba de vecin care nu are centrala termica printre cei care ar fi afectati de debransare
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
criss84000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare caldura in timpul sezonului rece cavallis cavallis Sunt presedinte de asoc.prop si am o problema ridicata de un proprietar bransat. -el munceste in strainatate, la inceput de ianuarie2014 a revenit in tara-ap ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari carlaelena carlaelena Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara ... (vezi toată discuția)
Neplata partilor comune la caldura PetruCri PetruCri Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez. Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai ... (vezi toată discuția)