avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Preluare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Preluare ong

Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa schimbam sediul [in alt judet] , cateva obiective de activitate, conducerea.etc.multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 00:05, 17 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Se poate sa preluati prin atragerea de noi membrii care depun cererea de adeziune. Dupa aprobarea cererilor de catre consiliul director, consiliul director convoaca o adunare generala (cu participarea tuturor membrilor cu drepturi depline existenti la data convocarii) care sa aiba pe ordinea de zi: alegerea noii structuri de conducere a asociatiei, stabilirea noului sediu al asociatiei, aprobarea de modificari la statutul asociatiei daca credeti ca este cazul sa faceti asta si sa-l faceti mai adaptat nevoilor si ativitatilor pe care doriti sa le desfasrati in perspectiva umatorilor ani. Pentru ca veti desfasura adunarea generala la inceputul anului 2019, va trebui sa mai aveti pe ordinea de zi, la inceput aprobarea raportului presedintelui si aprobarea bilantului anual al asociatiei pe anul 2018. Asta va trebuie pentru ca se ataseaza la bilantul care se depune la finante pana pe 30 aprilie 2019.
La finalul adunarii generale va fi redactat si semnat de care membrii prezenti, procesul verbal al adunarii generale care se va depune apoi la judecatorie pentru a aduce modificarile aprobate si in registrul asociatiilor si fundatiilor.
Asociatia respectiva nu a avut activitate in ultimiii 3 ani dar bilant a depus la finante,Se face raportul de activitate de catre fostul presedinte...sau actualul ?,multumesc

Specific ca presedintele si secretarul doresc sa iasa din asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
olga2011, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De care fostul presedinte care va fi inca in functie pana la adunarea generala de anul viitor. Dupa adunarea generala, cei care nu mai doresc sa fie membrii ai asociatiei, vor depune o instiintare in scris catre noua conducere ca incepand cu data ... renunta la calitatea de membru.
Este recomandat ca acum sa primiti in asociatie mai multi membrii pentru a nu va tot lovi de probleme daca pe parcurs o sa mai doreasca unul sau altul sa nu mai fie membru.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Va rog dasa se poate ,un model de cerere de adeziune la Asociatie.,multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti citi mai pe larg raspunsurile de pe acest forum la o intrebare similara la adresa urmatoare.www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Salut, recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari ... ciumagcatalin ciumagcatalin Salut, Recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari la care tabelul de prezenta initial (cand a inceput AGA) avea unceva la 300 voturi. Spre ... (vezi toată discuția)