avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Preluare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Preluare ong

Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa schimbam sediul [in alt judet] , cateva obiective de activitate, conducerea.etc.multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 00:05, 17 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proces verbal al adunarii generale ordinare a membrilor Asociatiei ........ desfasurata in data de .........

Adunarea generala ordinare a membrilor Asociatiei ........ convocata la sediul asociatiei din ........., pentru data de ........., ora..... cu cvorumul statutar de .... membri inregistrati prin prezenta fizica din ......... membri indreptatiti sa participe.
Presedintele asociatiei (......numele presedintelui) a declarat deschise lucrarile sedintei adunarii generale ordinare, fiind anuntata si aprobata cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri, urmatoarea ordine de zi:
1. Prezentarea raportului narativ si financiar de catre presedintele asociatiei;
2. Prezentarea si aprobarea situatiilor financiare ale anului 2018;
3. Discutarea si aprobarea strategiei asociatei, a bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2019;
4. Alegerea membrilor structurii de conducere a asociatiei;
5. Aprobarea modificarilor la statut (daca e cazul, altfel nu treceti acest punct);
6. Aprobarea modificarii sediului asociatiei (daca e cazul, altfel nu treceti acest punct);
7. Diverse.
Observatie: La aceasta parte, daca apar modificari la propunerea ordinii de zi cu care a venit Comitetul director al Asociatiei, veti trece exact si forma care apare in urma discutiilor si a votului. Sa tineti cont ca plenul adunarii generale este suveran, si poate sa schimbe prin vot chiar in totalitate sau in parte orice propunere sau hotarare a Comitetul director al Asociatiei.
In continuare presedintele Asociatiei (......numele presedintelui) prezinta raportului narativ si financiar al Comitetul director al Asociatiei.
Domnul presedine a facut apoi prezentarea situatiilor financiare ale anului 2018.
S-au inregistrat in 2018 venituri din cotizatia membrilor de .. lei, din donatii si sponsorizari .... lei, alte venituri daca e cazul........lei.
S-au inregistrat in 2018 cheltuieli totale in valoare de .... lei.
Asociatia are datorii in valoare de ... lei reprezentand (aici detaliati catre cine sunt aceste datorii si valoarea lor daca sunt catre mai multi). Apoi tot aici treceti detaliat daca s-a negociat cu respectivii un mod de esalonare a acestor datorii sau daca cumva chiar sunt somatii de executare primite de la ei, daca e cazul. Membrii trebuie sa cunoasca tot ca la o adica sa nu se spuna ca cei din conducere au facut numai ce au vrut ei si pe ascuns.
Daca in 2018 au fost cumva derulate proiecte cu finantari europene sau de la diferite autoritati centrale sau locale din Romania etaliati aici daca au ramas probleme financiare cu chelturea si recuperarea banilor. Partea asta e recomandat s-o pregatiti cu contabilul.
S-a discutat de catre cei prezenti si au fost punctate urmatoarele:..........(este posibil ca dintre membri care intervin cu propuneri, observatii si altele, sa vi se solicite sa fie redat cuvant cu cuvant o anumita precizare de-a lor, fapt pe care nu trebuie sa-l refuzati, si il treceti intre ghilimele urmat de numele complet al respectivului)
Apoi s-a supus votului si s-a aprobat cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri situatiile financiare ale anului 2018.
Presedintele a prezentat apoi strategia Asociatei sj bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2019
(Aici detaliati cateva obiective si actiunile pe care vi le propuneti. Trebuie sa se vada implicarea membrilor caci pana la urma ei vor face fiecare cat poate pentru realizarea lor,si un tabel cu veniturile anuale estimate a le realiza ca si cheltuielile cel putin cele sigure pe care le aveti in 2019. Colaborati cu cotabilul caci si in situatiile financiare apare ceva de acest gen si trebuie sa coincida informatiile)
Apoi s-a supus votului si s-a aprobat cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri strategia Asociatei sj bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2019.
S-a trecut la pregatirea pentru alegerea membrilor structurii de conducere a asociatiei prin impartirea buletinelor de vot pe care sunt trecute numele candidatilor. Li se explica membrilor ca votul pentru persoane care urmeaza sa ocupe functii in Asociatie, se face prin vot secret cu buletine de vot in care se bifeaza numele celor care doresc sa ocupe acele functii si s-a stabilit si cine numara voturile. (Sau detaliati oricare alta procedura pe care o veti folosi)
Candidatii se prezinta fiecare in cateva cuvinte. In urma desfasurarii votului si numararii buletinelor de vot candidatii au urmatoarele voturi: (treceti numele si numarul de voturi in ordine descrescatoare).
Urmatorii au ocupat urmatoarele functii: ........
In continuare s-a trecut la prezentarea, discutarea si aprobarea modificarilor la statut.
S-a supus votului si s-a aprobat cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri pentru ficare articol modificat sau adaugat in completare la forma initiala.
In continuare s-a trecut la prezentarea intentiei de a se muta sediul Asociatiei la urmatoarea adresa......,prin imputernicirea presedintelui Asociatiei de a semna contractul de comodat (sau contractul de inchiriere cu o chirie lunara in valoare de ......) pe o perioada de.... cu ........discutarea si modificarii sediului asociatiei si s-a aprobat cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri.
La diverse s-au discutat urmatoarele .....
In final, plenul adunarii generale ordinare a membrilor Asociatiei ........a aprobat cu ..... voturi pentru,.... voturi impotriva, ... abtineri numirea lui (nume si prenume) in calitate de ....., si cu cnp si celelalte date din buletin care sa reprezinte Asociatia si sa urmeze toata procedura de inregistrare a celor hotarate la prezenta adunare generala ordinara,
Apoi veti trece numele, seria si numarul buletinului si semnatura membrilor prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Salut, recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari ... ciumagcatalin ciumagcatalin Salut, Recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari la care tabelul de prezenta initial (cand a inceput AGA) avea unceva la 300 voturi. Spre ... (vezi toată discuția)