avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru in mai multe asociatii agricole
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru in mai multe asociatii agricole

Buna ziua, ma intereseaza sa stiu daca o persoana care se ocupa cu cresterea animalelor poate fi inscrisa cu animalele in mai multe asociatii agricole
Cel mai recent răspuns: popcameliaioana , utilizator 11:17, 26 Ianuarie 2019
Ce intelegeti mai precis prin "asociatii agricole"? Sunt organizatii functionand pe baza OG 26 / 2000 dar guvernate si de ceva acte normative speciale, cum ar fi cazul asociatiilor recunoscuta ca si "grup sau organizatie de producatori" conform OG 37 / 2005? Care e scopul acelor asociatii? Ca in functie de asemenea detalii se poate raspunde la intrebare, neexistand o forma juridica specifica denumita "asociatie agricola".....
Ma refer la structurile asociative in sensul folosit de legea 70/2018, art. 4, alin. 1:
(1) Atestatul de producător se eliberează de către primar în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, cu avizul consultativ emis de către una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, constituite conform legii și organizate la nivel local/zonal/județean/regional/național, care se înregistrează la primăriile comunelor, orașelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului București și care nominalizează cel puțin un reprezentant în acest scop, sau, în lipsa avizului de la una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, de către entitățile teritoriale din subordine sau în coordonare, stabilite în condițiile legii, în acest scop, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În situația emiterii avizelor consultative de către una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, acestea au obligația transmiterii evidenței cu avizele consultative eliberate direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București."
In aceasta situatie, cand persoana in cauza este inscrisa in mai multe structuri asociative, cu aceleasi animale,poate obtine aviz consultativ de la oricare dintre acestea in vederea obtinerii carnetului de producator?Iar acest lucru nu poate impiedica autotritatea emitenta(in speta primaria in cauza)sa emita acel carnet/atestat de producator??
Da, puteti apela doar la una din ele.
Multumesc pentru răspunsuri.O zi minunata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat producator sau atestat de producator silster silster Am inteles ca nu se mai acordaa certificat producator ci numai atestat de producator, dar inca nu se cunoaste metodologia de aplicare. In lege este : ... (vezi toată discuția)
Interpretare legea 145/2014 otilia13 otilia13 Ca si producator agricol daca nu ma constiui in asociatia descrisa de lege, poate sa mi se elibeze certificatul de producator. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)
Atestat de producator l 145/2014 silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Primaria de care apartin refuza eliberarea atestatului de producator, deoarece asociatia din care fac parte nu este afiliata la o ... (vezi toată discuția)