avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. Ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei?

Buna ziua!
Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație.
Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit neînțelegeri și certuri intre mine și soție. Drept răzbunare soția ia spus copilului că eu sunt un tata rău și nu la mai lăsat să vorbească sau să se joace cu mine. Locuiesc amândoi într-o cameră pe care o țin încuiată că sa nu pot intra. Copilul mă ocolește și nu vrea sa mai vorbească cu mine. Eu lucrez și sunt mai tot timpul plecat de acasă. Soția nu lucrează. Cu ea nu se poate vorbi normal pentru că țipă mereu când deschid vorba despre comportamentul ei. Ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? Eu vreau sa am o relație normală cu copilul, așa cum aveam inainte. Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soția nu lucrează din ce bani se întreține?
Mergeți la Protecția Copilului și adresați problema. Copilul e alienat cu dumneavoastră în casa.
Dați mesaje soției prin care o rugați sa participe la cheltuielile de întreținere ale casei și copilului. Strângeți dovezi ca nu susține financiar familia și ca abuzează emoțional copilul.
Invitați în scris mama la terapie psihologica, spuneți ca sunteți deschis remedierii căsniciei sau terminării ei într-un mod civilizat.
Filmați faptul ca mama a închis camera și încercați sa o înregistrați de mai multe ori când ea va vorbește urat.
Aveți șanse sa divorțați și sa o țineți domiciliul copilului la dumneavoastră.
Separat de asta încercați sa mergeți sa luați copilul de la școală, sa ii spuneți ca îl iubiți când va vedeți, sa reinnodati relația cât e sub acoperișul dumneavoastră.
Apartamentul în care locuiți e închiriat sau proprietate comuna?
Soția nu lucrează iar cheltuielile de întreținere le plătesc eu. Separat ii bag in cont 1000 lei lunar pentru copil. Acest lucru nu îl consider a fi o problema. Ce mă doare este faptul că procedează așa cu copilul, indepartand-ul de mine. Problema cu divorțul este că anul trecut voia să terminăm căsnicia. Voia să vindem casa și să împărțim banii. Din păcate pentru ea, casa este moștenirea mea de la părinți. Când a auzit asta nu a mai adus vorba de divorț. In schimb mi-a ajuns la urechi vestea că după ce termină copilul școală o să-l ia și o sa se mute cu el în București. Daca face asta o sa inițieze eu procedurile de divorț. Sincer, nu știu deloc cum sa procedez. Credeți că ar fi mai indicat sa vorbesc fata in față cu un avocat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce virați bani în cont pentru copil? Nu împărțiți casa? Nu cumpărați de mâncare? Nu plătiți facturile?
Nu mai dați nimic ba din contra, cereți soției prin sms sau mail sa participe la cheltuielile casei și sa participe și la întreținerea copilului.
Faceți ordonanță prin care sa solicitați domiciliul copilului la dumneavoastră apoi introduceți acțiune de divorț.
Adică în casa dumneavoastră doamna își permite sa încuie camera cu cheia?
Mergeți la avocat, strângeți probe ca mama alieneaza copilul și ca nu are mijloace sa îl crească și mergeți mai departe.
Asta nu e căsnicie în care sa stai. Și nu mai dați bani doar cumpărați dumneavoastră de mâncare și haine copilului și păstrați bonurile.
Momentan sunteți o vaca bună de muls și se așteaptă ca după divort sa trăiască mult și bine pe spinarea dumneavoastră.
Ar trebui sa considerați de asemenea ca înainte de terminarea scolii cu una-doua zile sa luați dumneavoastră copilul și sa plecați într-o vacanta de câteva luni, cât durează rezolvarea ordonanței, evacuarea mamei și obținerea domiciliului la dumneavoastră. În felul acesta nici nu pierdeți copilul dar va și apropiați de el.
Soția are în rest grija de casa? Va calcă, va spala?
Vorbiți cât mai repede cu un avocat și nu lăsați sa plece cu copilul. Avocatul va va sfătui despre cum puteți strânge probe.
Eventual notificați școală minorului ca sunteți în divorț și ca fosta soție nu are dreptul sa mute copilul fără acordul dumneavoastră. În felul acesta, chiar dacă pleacă la București va fi nevoie sa se întoarcă.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
When, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord cu when in toate.
Nu aveti o casnicie, puteti cere divortul pe motiv ca relatiile sunt vatamate incat casatoria nu mai poate continua, cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, copilul sa locuiasca la dvs, pt ca mama nu munceste si nu are cu ce sa il intretina, sa plateasca pensia la salariul minim pe economie si evacuarea ei din casa bun propriu dat fiind faptul ca nu contribuie cu nimic la cheltuielile casei, relatiile sunt tensionate.. etc. Luati legatura cu un avocat,
Cu cat amanati momentul sa luati masuri, cu atat relatia cu copilul dvs o sa fie mai proasta.
Nu uitat sa sesizati si Protectia copilului.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situație Claudiu Mușat Claudiu Mușat Sunt căsătorit de 12 ani cu soția mea , având împreună o fetiță de 5 ani. Soția mea pe fondul unor probleme de natură psihologică ( zic eu, ca să ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Evacuare krista56 krista56 Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)