avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație

Sunt căsătorit de 12 ani cu soția mea , având împreună o fetiță de 5 ani. Soția mea pe fondul unor probleme de natură psihologică ( zic eu, ca să nu spun psihică ) a devenit o persoană dezinteresată de viața de familie (are un job bine plătit și consideră că nu trebuie să mai facă nimic ) și în același timp are manifestări foarte violente în prezența copilului. Țipă foarte tare din motive minore,vorbește foarte vulgar, tranteste, distruge lucruri din casă ( toate în prezența copilului ) și în același timp pozează în victimă, mințind și spunând că eu o agresez ( motivandu-și astfel reacțiile), inclusiv a sesizat poliția o dată, polițiștii veniți la fața locului constatând că au fost chemați fără motiv . Motivul real este acela că ea și-ar dori să ne despărțim ( în sensul în care își dorește ca eu să părăsesc domiciliul conjugal,îndepărtîndu-mă de copil) , iar eu nu vreau să îmi părăsesc copilul. Sunt convins că dacă aș pleca, copilul ar avea de suferit, ea ( soția mea )fiind o persoana foarte neglijentă și iresponsabilă în viața de familie (și nu numai) , nervoasă mai tot timpul și cum am spus de multe ori cu manifestări violente .Dețin probe ( foto, audio, video ) care susțin spusele mele și care demonstrează că manifestările ei nu sunt doar față de mine, fiind aceleași și față de fetiță, ele (manifestările, au apărut odată cu nașterea copilului cu toate că soția mea susține că îl iubește mult) În același timp menționez că și situația mea personală e destul de complicată neavând rude care să mă susțină și nici un alt domiciliu stabil în care m-aș putea muta dacă aș divorța și aș cere custodia fetiței. Ce mă sfătuiți să fac ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Claudiu Mușat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:37, 20 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Sunteți împreună de atâta timp, va sugerez sa mergeți întâi la terapie, separat și împreună. Toate căsniciile trec prin momente dificile care par fără soluție însă după furtună apare mereu soarele.
Dacă nu reușiți sa va demarați acest proces, mergeți la avocat, strângeți probe pentru acțiunea de divorț și stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastră. Filmați, înregistrați, dați sms-uri prin care o rugați sa nu mai fie agresiva cu copilul si prin care o rugați sa mergeți la terapie sa căutați ajutor pentru binele copilului.
Mergeți cu copilul la teatru, mergeți la ședințe cu părinții, mergeți în parc, evenimente astfel încât sa se vadă ca părintele implicat sunteți dumneavoastră și nu mama.
Apartamentul în care locuiți al cui este?
Nu va faceți griji ca sunteți singur și nu aveți rude, dacă câștigați domiciliul la dumneavoastră având un job bun mama va avea de plătit o pensie care va ajuta sa angajați o bona care sa ia copilul de la școală sau sa plătiți afterschool.
Important este sa strângeți probe astfel încât atunci când este citit dosarul sa reiasă fără nici un dubiu faptul ca mama e părintele disfuncțional și ca sănătatea emotionala a minorei ar avea de suferit lângă aceasta.
Dacă nu găsiți o soluție de împăcare și divorțul este inevitabil, puteți să formulați o acțiune de divorț prin care odată cu divorțului să fie stabilită locuința copilului la dvs. Pentru asta, trebuie să asigurați copilului condiții corespunzătoare din punct de vedere moral, material și locativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Mirela Eliza Mirela Eliza Buna ziua,am o fetita de 2ani si3l,mentionez ca st casatorita de 6ani plus 2ani de relatie,in toti acesti ani am suferit fff mult,insa mi am tot zis ca se va ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)