avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Termen prescriptie TVA de platit catre stat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Termen prescriptie TVA de platit catre stat

Buna ziua. Copilul meu minor a mostenit anul acesta o firma ( administratorul - tatal copilului a decedat) care este in insolvabilitate din 2013. La acel moment statul mai avea de recuperat in jur de 7700 lei TVA ( si penalitati). Acum dupa ce a mostenit copilul, ANAF ma tot preseaza sa platesc in numele minorului un rest de 4000 lei ( restul a achitat fostul administrator pt ca s-a atras si raspunderea acestuia). Avand in vedere ca firma nu are nici un activ nu am de unde sa platesc pe firma. Acest TVA nu s-a prescris avand in vedere ca de 6 ani firma este in insolvabilitate, nu functioneaza si de atunci a fost incetata orice executare silita impotriva firmei ? Din cauza acestui TVA , nu pot nici dizolva si radia firma, in schimb tot primesc amenintari de la ANAF ca imi executa copilul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:40, 15 Noiembrie 2019
Acest TVA NU s-a prescris pentru ca la vremea respectiva cei de la ANAF au avut grija sa emita titluri executorii. Faptul ca acest TVA nu se plateste in 5-10-20 ani nu inseamna ca se prescrie.
Dar eu in locul dvs nu m-as stresa. E greu de crezut ca ANAF-ul poate executa un copil . Trebuie sa aibe rabdare pana la primu salariu al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe casa si pe bunuri anca888 anca888 Buna ziua, am si eu o intrebare.am o intreprindere familiala .si am strans o datorie la ANAF de 12000 lei pe firma(cartea de munca) si 5000 lei pe CNP. Va ... (vezi toată discuția)