avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ACT CONSTITUTIV ATESTAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ACT CONSTITUTIV ATESTAT

Buna ziua,
Vreau sa-mi înființez o firma de paza, actul constitutiv trebuie atestat sau autentificat. am un prieten care este consilier juridic. întrebarea este dacă actul constativ atestat de el este valabil având în vedere ca firma este de paza?
mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 17:26, 22 Decembrie 2009
asa v-a spus prietenul dvs ca trb sa fie autentificat de el:belay:
doamne fereste.!nici un act constitutiv nu trebuie sa fie autentificat de nimeni
Nu. Urmati pasii din topicurile anterioare deschise de dvs.
Succes!
am sa urmez pașii din topicul anterior, dar acolo la pc 2 spune ca actul constitutiv trebuie atestat sau autentificat, iar eu vreau sa apelez la un prieten c. juridic pentru atestare.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
utc, utilizator
Trebuia sa puneti aceasta intrebare in continuarea topicului anterior. Va rog ca pe viitor sa nu mai deschideti mai multe topicuri pe aceeasi tema, mai ales ca "topicul anterior" inseamna de fapt doua topicuri identice din care unul v-a fost sters.
Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.
SUCCES!

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Deschiderea firmei de constructii Aurel_basarab Aurel_basarab buna ziua vas ruga sa ma ajutati,. am o intrebare cum sa deschid o firma in romania anume in domeniul constructiilor..cit ma coasta ce taxe am de achitat si de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl YoN_3L YoN_3L Buna. Sunt din Republica Moldova si imi fac studiile in Romania. Pot sa infiintez SRL? daca da, atunci care sunt actele necesare? (vezi toată discuția)