avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuri de parcare in bloc nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuri de parcare in bloc nou

Buna seara. Am cumparat un apartament intr-un complex cu 4 scari si un total de 32 de apartamente cu maxim 20 de locuri de parcare.
Are voie dezvoltatorul sa vanda apartamente fara locuri de parcare?
Noi avem un antecontract pentru loc de parcare dar a expirat si refuza sa ne marcheze locul unde parcam de obicei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Mada_Strumph, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 23:03, 25 Iulie 2020
Da . trebuie sa respecte Hotărârea Guvernului nr.525
Necesarul de parcaje va fi dimensionat în funcţie de categoria localităţii şi zona în care sunt amplasate construcţiile, potrivit proiectului de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr.525 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, propus de Ministerul Dezvoltării. Astfel, noul Regulament de Urbanism stabilește ce număr de locuri de parcare trebuie să asigure dezvoltatorii în funcție de destinația construcțiilor.

Pentru construcţii de locuinţe individuale cu acces la lot propriu:
* se va asigura minim 1(un) loc de parcare la o locuinţă a cărei suprafaţă construită desfăşurată este de maxim 100 mp; * se vor asigura minim 2(două)locuri de parcare la o locuinţă a cărei suprafaţă construită desfăşurată este mai mare de 100 mp;
Pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun:
* se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp; *
se vor asigura minim 2(două) locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 100 mp.
* este necesară suplimentarea cu minim 20% a totalului de locuri de parcare/garare stabilite, pentru vizitatori.
Aceste pocuri de parcare nu se nominalizeaza .

Pentru construcţii ce înglobează spaţii cu diferite destinaţii, pentru care există norme diferite de dimensionare a parcajelor, vor fi luate în considerare cele care prevăd un număr mai mare de locuri de parcare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcari insuficiente blocuri noi adina67 adina67 ce se poate face daca dezvoltatorul nu a prevazut locuri suficiente (vezi toată discuția)
Locuri de parcare/acces îngrădit in complex Vladdddddd Vladdddddd Buna ziua. Ma confrunt cu următoarea speță: După cum știți legislația privind locurile de parcare spune in felul următor: Pentru construcţii de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie parcare demisol aflata intr-un bloc de locuinte ? peregrine peregrine Am cumparat un apartament nou intr-un bloc de locuinte de la un dezvoltator , sect.2 Bucuresti .( blocul este compus din 8 apartamente ) L-a subsol, in ... (vezi toată discuția)