avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri de parcare/acces îngrădit in complex
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri de parcare/acces îngrădit in complex

Buna ziua. Ma confrunt cu următoarea speță:
După cum știți legislația privind locurile de parcare spune in felul următor:
Pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun:

* se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp;

Acum, ca am lamurit acest lucru, trecem mai departe. Intr-un anume complex rezidențial de locuințe semicolective, unde sunt atat locuri de parcare puse la vanzare de dezvoltator, cât și loturi de parcare comuna, unde se parchează pe scurt primul venit primul servit,
se montează bariere.

Acum, nu pot spune că este o problema și ma deranjează acest lucru, ba chiar, am fost și de acord cu montarea acestora. Însă din ce am inteles, asociația de proprietari, repet, asociația de proprietari, a luat decizia de a restricționa accesul in complex locatarilor care nu au loc de parcare cumparat.
Restricția funcționează in felul următor:
- dacă nu am loc cumparat, nu am voie in complex mai mult de 24 de ore, și in orice caz nu mai mult de 6 zile consecutive. Cu alte cuvinte duminica nu mai parchez in complex, parchez pe unde apuc, chiar dacă am loturile de parcare comună unde as avea loc. De asemenea tot asociația vrea sa introducă “pedepse” pentru locatarii care parchează in interiorul complexului neregulamentar, aceste pedepse însemnând ca dacă eu parchez masina pe trotuar, ma baga in baza de date și nu mi se mai permite accesul in complex.

Pentru cine a reusit sa ajungă pana la final, va rog frumos, este legal sa nu ma lași sa intru in complex, mai ales ca locuri la liber ar fi? Și de asemenea, cine ar fi vinovat in situația de fata, dezvoltatorul ca nu a făcut “apartamentul și locul de parcare” sau asociația ca îmi îngrădește accesul in complex.
Practic sunt obligat sa dau 20.000€ pe un loc de parcare, iar eu consider că nu e un preț corect.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 20:45, 27 Septembrie 2023
In cazul de fata asociatia este cea vinovata, nu are nici o atributie legala de a institui astfel de reguli si restrictii , din moment ce exista o proprietate comuna.
Secţiunea 1 Definiții
Articolul 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
......................
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;
.....................
asociere sau al unei cereri depuse la asociație;
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia, precum și alte bunuri care, potrivit legii sau voinței părților, sunt în folosință comună. Părțile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietățile individuale, care constituie bunurile principale. Toate părțile comune formează obiectul proprietății comune. Părțile comune nu pot fi folosite decât în comun și sunt obiectul unui drept de coproprietate forțată;
[ link extern ]

Va angajati un avocat si dati asociatia in judecata.
Cred ca sunteti in acceasi situatia cu cel ce a intrebat aici.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu cred ca un dezvoltator ar face locuri gratis si sa vanda doar o parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În complexul rezidențial unde sunt proprietarul ... Mihai494 Mihai494 Bună ziua, În complexul rezidențial unde sunt proprietarul unui apartament, asociația a implementat barierele pentru acces cu mașina, eu nu am loc de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna ... horia.popescu.92 horia.popescu.92 Buna ziua, Am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna cu un teren de 14mp pentru parcarea auto. In curtea imobilului , pe langa spatiile comune ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul ... TatianaM186 TatianaM186 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul de 4 vile in care locuiesc, am constatat ca dezvoltatorii nu au autorizație de construire ... (vezi toată discuția)