avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperire credit restant de către asigurator in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperire credit restant de către asigurator in urma decesului titularului de credit

Buna ziua,

In data de 16 august soțului meu i s-a făcut rău si am chemat ambulanta, care l-a transporta la spitalul județean Argeș. După 72 de ore in care a stat in izolare fără nici o investigație sau tratament, si după 2 teste de COVID negative, i-a fost făcut un computer tomograf si m-au anunțat ca soțul meu are cancer e in faza terminala cu metastaze multiple. Mi-am folosit toate cunoștințele si tot bugetul pentru a încerca sa ii înceapă cineva un tratament oncologic. Nici un spital din Romania privat sau de stat nu a acceptat sa îl interneze motivând lipsa unui diagnostic confirmat , de un examen imunohistopatologic de laborator obținut in urma unei biopsii , biopsie pe care din nou nici un medic din Romania nu a vrut sa o efectueze.
După numeroase intervenții , am găsit la Spitalul Militar Central București , un medic care a acceptat sa efectueze biopsia si abia după cea de a treia biopsie a reușit sa obțină o proba conforma pentru laborator, din păcate a fost foarte târziu si soțul meu a decedat la 39 de ani.
In urma ce ceva timp soțul meu a făcut un credit de nevoi personale fără ipoteca la Banca Transilvania. După decesul lui am mers la Banca si am depus o cerere de acoperire a creditului de către asigurator ( creditul fiind acoperit de o asigurare de viață MyMetLife).
Asiguratorul mi-a trimis prin posta o scrisoare in care îmi spune ca pentru a fi luata in calcul cererea mea trebuie sa fac dovada ca soțul meu nu era bolnav in momentul contractării creditului prin : copie după dosarul /fisa medicala de la medicul de familie si examene de specialitate dar si o serie de alte acte medicale printre care : examenele de la medicii de specialitate pentru boala din cauza căreia s-a produs decesul , rezultatul examenului imunohistopatologic, etc... documente pe care nu le am.
Întrebarea mea este : au dreptul sa ceara aceste acte medicale ? ce pot face ținând cont de situația prezentata mai sus, unde nu am efectiv rezultatul biopsiei si nici examene de specialitate ?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
ALMA75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:13, 12 Octombrie 2020
Buna ziua,
Eu zic ca este un abuz sa faca asta atat timp cat nu le-au cerut de la inceput.
Puteti lua legatura cu medicul de familie sa va dea o copie conforma cu originalul dupa dosarul dumnealui cu care sa mergeti la asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de daune Augustinclaudiu Augustinclaudiu Bună ziua. Am o întrebare leagt de un dosar de daune. Mama mea a avut un credit la banca şi în luna septembrie a decedat. La data semnării dosarului de ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar pentru nevoi personale ancaemy ancaemy Am luat un imprumut in 2008 de 9000 ron pe termen de 8 ani,atunci fiind salariata. In prezent in urma unei boli cumplite(cancer) fiind si operata am fost ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca AndreiLRX AndreiLRX Buna ziua, am o situatie mai putin placuta in care mama mea a plecat pe data de 16.04.2018 din germania unde a lucrat pana in data de 15.04.2018 apoi avea 2 ... (vezi toată discuția)