avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pus sa imi dau demisia pentru angajare si apoi sunat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pus sa imi dau demisia pentru angajare si apoi sunat ca postul este blocat

Buna ziua !
Am fost chemata de firma Leroy Merlin la interviu pe post de manager si le-am trecut pe toate, inclusiv pe cel cu directorul de magazin. Am mers sa imi prezinte oferta salariala (cu care am fost de acord) si trimis sa fac fisa pentru protectia muncii. Dupa ce mi-am dat demisia de la locul de muca si facut fisa ,am fost sunat sa isi ceara scuze dar astazi (cand trebuia sa semnez contarctul) au aflat ca postul este blocat pana in luna Ianuarie 2022(postul era vacant de 7 luni).
Ce ma sfatuiti sa fac, ii pot actiona in judecata pentru ca am ramas fara loc de munca din cauza lor ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: andreea1824 , utilizator 09:16, 22 Noiembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

".... retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin material asupra angajatorului, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese."
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu pot sa va ofer o opinie de specialist, dar ma gandesc ca daca ii actionati in judecata pentru daune interese trebuie sa aveti si dovezi pentru povestea dumneavoastra cap coada, altfel ei pot sa spuna ca ati picat la interviu, de exemplu. Sau ca nu ati fost de acord cu salariul oferit si apoi v-ati razgandit, dar intre timp locul a fost ocupat. Va dati seama ca va luptati cu o firma mare si un proces poate dura ani de zile...
Eu in locul dumneavoastra as vedea partea pozitiva. Ianuarie 2022 nu e chiar asa departe. Mai bine le cereti sa va dea in scris ca in ianuarie va angajeaza, ca sa vedeti ca sunt seriosi. Si-au cerut scuze... le spuneti sa va inteleaga omeneste in ce situatie v-au pus etc... si ca rezistati pana in ianuarie, dar macar sa fiti sigur ca nu ramaneti pe drumuri fara niciun loc de munca.
Buna ziua!
Poate ca este mai bine asa.Va bucurati de sarbatori si din ianuarie incepeti munca.Incercati sa vedeti partea plina a paharului.Totusi, aveti nevoie de o garantie ca in ianuarie nu se amana din nou. Incercati sa semnati contractul cu incepere din ianuarie.Aveti 100% dreptate,incercati totusi sa va ganditi la colaborare pe termen lung.
Nu are cum sa spuna ca am picat interviurile,deoarece eu am semnata oferta de angajare (care contine data si semnatura mea), apoi am facut medicina muncii ,trimis la policlinca unde ei m-au trimis. Deci dovezi sunt destule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta angajare Morticia Adams Morticia Adams Recent am fost contactata de o firma de recrutare pt un post in vanzari, domeniul IT. Dupa lungi discutii am fost programata la un interviu cu ... (vezi toată discuția)
Retragere oferta angajare Gabitzu01 Gabitzu01 Buna ziua, va rog sa-mi dati si mie un sfat despre ce as putea face in situatia in care un angajator si-a retras oferta de angajare. Concret, am participat ... (vezi toată discuția)
Oferta de munca JulianCarax22 JulianCarax22 Buna ziua! Poate angajatorul sa-si retraga oferta de munca? Am avut un interviu la o companie si, la doua zile dupa, am fost contactat cu un feedback ... (vezi toată discuția)