avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta vs Contract - Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta vs Contract - Angajare

Dupa lungi interviuri, o firma m-a sunat sa ma cheme pentru a -mi face o oferta de angajare. Oferta = un document, semnat la final de directorul de resurse umane si directorul tehnic al firmei, care incepe cam asa :

" Acest document, in concordanta cu normele Codului Muncii stabileste cateva clauze generale care vor fi cuprinse si in contractul individual de munca " [...]

Una din chestiile mentionate in oferta : salariu NET ... X lei



Problema e ca in contract ( nu l-am semnat inca ) mi se zice salariu BRUT, X lei, cand am intrebat care-i treaba.. raspunsul a mentionat celebra manevra cu " trecem atat si iti dam mai mult ".

Oferta, are vreo valoare, pot face scandal si sa cer salariu brut conform salariului net din oferta, sau ei imi pot spune oricand "papa" fiindca oferta nu are nicio valoare legala ?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 09:57, 28 Iunie 2013
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.

O problema pe care o vad eu este in legatura cu cine semneaza aceasta oferta , in ce masura un director tehnic si directorul de resurse umane sunt angajatori in sensul codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea comisoonului Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: - s-a facut o oferta ferma de munca in baza careia angajatul primea pe langa salariu si comision din incasdarile datorate in baza ... (vezi toată discuția)
Salariu director general VALENTINABA VALENTINABA Va rog sa-mi spuneti ce salariu net ar trebui sa ia un director general intr-o societate particulara care se ocupa cu deseurile periculoase, colectare-vanzare. ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare alissa_francesca alissa_francesca Buna ziua, Stie cineva daca exista o noua reglementare in sensul in care la angajare inainte sa se semneze contractul de munca trebuie semnata de amble parti ... (vezi toată discuția)