avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața. Se poate spune că preoții sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața. Se poate spune că preoții sunt plătiți ...

Bună dimineața.
Se poate spune că preoții sunt plătiți de
stat? Cu adaos salarial de la parohie?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:58, 24 Noiembrie 2021
Preotii primesc salariu din bugetul de stat alocat Departamentului cultelor.
Preotii primesc salariu suportat de bugetul de stat,adica de toti contribuabili. Preotii au venituri suplimentare prin prestarea serviciilor religioase. Biserica prin proprietatile pe care le poseda are venituri foarte mari (ca sa ma exprim politicos). De asemenea, Biserica primeste fonduri atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale. Sumele incasate de biserica ar fi putut sa fie folosite, de exemplu la constructia de spitale ceea ce ar fi contribuit la rezolvarea in mare parte a crizei sanitara.. Culmea este ca Biserica cu toate ca are venituri enorm de mari, unele contabilizate, altele necontabilizate nu plateste niciun impozit sau contributii sociale. Statul nu are posibilitatea de a controla modul in care se folosesc banii proveniti din bugetul de stat sau cele locale. Este drept? Doamne ajuta sa se faca dreptate.
Clericii cultelor religioase, primesc doar un ajutor la salariu de la bugetul de stat.
Nu sunt plătiți 100% de la buget, ci diferența de salariu o încasează din fondul parohiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la crestinism naten naten Exista pasi legali care pot fi facuti pentru a renunta la crestinism? Am contactat parohia si au zis ca nu trebuie facut nimic special, dar nu mi se pare ok ... (vezi toată discuția)
Cautata cu lumanarea alex9ys alex9ys Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare. Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este ... (vezi toată discuția)