avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o colaborare de ...

Buna ziua,

In luna Martie am ales sa închei o colaborare de mai putin de 3 luni cu un angajator cu care eu personal nu reușeam sa relaționez. Deși la interviu au fost toate bune și frumoase în următoarele 2 luni în care am început sa lucrez nu am reușit sa ma integrez din varii motive care nu au importanta. Asa ca, fără sa mai pierd timpul meu cât și pe cel al angajatorului am ales sa închei colaborarea (contractul) prin demisie în perioada de proba. In contract este menționat faptul ca în perioada de proba angajatul are dreptul sa demisioneze fără preaviz. Asa ca am ales sa îmi exercit acest drept. Am anunțat HR-ul și managerul, le-am înmânat intenția de demisie în scris pe e-mail. La rugămintea managerului am mai rămas totuși 8 zile lucrătoare în plus ca sa îmi termin un task care era în desfășurare. Zis și făcut am rămas pentru ca am zis măcar sa plec în relații cât de cât ok. Nu voiam sa "ii închid brusc ușa în nas" cu un NU.
Dupa ce am terminat toate task-urile, am primit documentele de demisie am urmat toți pașii și uite asa s-a incetat colaborarea. Urmatoarele 3 luni mi-am propus ca inainte sa imi caut un alt job sa iau totusi o pauza ca sa imi limpezesc mintiile dupa ultima experienta si ca sa pot începe un al rol cu o atitudine pozitiva. Asa ca pana în luna iulie 2022 nu am cautat un alt job deloc. Din luna iulie însa am zis ca gata vacanta, este timpul sa ma re-apuc de treaba și sa îmi caut un job, de data asta unu la care speram sa fie mult mai compatibil cu mine. Este deja septembrie. De 2 luni îmi caut job. Ceea ce mie nu mi s-a mai întâmplat în căutările anterioare din cariera mea. Când zic asta ma refer la faptul ca de 2 luni am aplicat la multe joburi ( care se aplica pentru CV ul meu evident) și nici măcar nu am obținut un amărât de interviu. Nici măcar nu am primit un telefon!!!intre timp pe rețelele de socializare tot vad postări/știri ca angajatorii sunt disperați și cauta oameni iar eu nu primesc nici măcar acel prim telefon?! Primesc în schimb doar un e-mail ( toate sunt absolut la fel ) și au răspunsul următor:" Ne pare rău, am decis sa nu luam în considerare aplicația dvs" ( în limba engleza pentru ca sunt companii mari, dar ma rog este irelevant) fără nici măcar un alt feedback! Daca întreb de feedback nu mi se răspunde. Am încercat prin recomandări si persoanele care m-au recomandat mi au zis ca din păcate rolurile nu mai exista deși eu le vad incontinuare pe site urile de angajare.
Bun, am terminat cu introducerea ca sa înțelegeți de unde vin. Acum sa intram în miezul problemei.
Suspectez , ca fostul meu angajator m-a pus pe o lista neagra și deliberat a împărțit aceasta lista prin abuz de putere și în mod ILEGAL către multi alți potențiali angajatori probabil chiar agenții de recrutori fiind cel mai probabil ofuscat ca mi am dat demisia. Deși eu doar mi am exercitat dreptul stipulat în CIM! De ce angajatorii sa aiba dreptul sa concedieze in perioada de munca fara nici macar o notificare chiar si fara preaviz si eu ca angajat sa nu am acest drept. Ei uite, ca il am, este negru pe alb in CIM!
Vreau sa dau in judecata acest angajator dar nu stiu cum as putea sa procedez mai exact. Ma gândesc ca trebuie probe concrete și nu știu cum le-as putea obține mai bine.
Este imposibil ca în 2 luni cu CV-ul meu sa nu obțin cel putin măcar un interviu! Da nu este cel mai "la moda" CV ( ITst, medic etc) Dar am lucrat în corporații sănătoase și am adunat destul de multe experiențe încât măcar un telefon sa primesc în 2 luni de job hunting in special ca am aplicat la roluri asemănătoare. Asta ma face sa suspectez puternic ca sunt trecut în mod ilicit pe o lista neagra.
Înțelegeam sa fiu trecut pe lista neagra din lipsa de profesionalism( demisionat fără sa anunți pe nimeni, fără sa stai în preaviz menționat în CIM , mințit în CV și alte chestii grave) dar nu pentru asa ceva.

Va rog sa ma ajutați pentru ca deja sunt putin disperat. Cum pot afla concret dar si discret pentru ca nu vreau sa alertez pe fostul angajator dacă am fost trecut pe lista neagra. ( vreau discret daca este posibil pentru ca vreau sa ii fac sa plătească pentru asa ceva dacă mi-au făcut asta. II voi da în judecata).


Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
jpeguser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 8 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca exista o astfel de lista deoarece presupune utilizarea de resurse nejustificata economic, este doar o coincidenta faptul ca nu ati fost sunat, continuati sa va depuneti CV-ul sau puteti sa va schimbati meseria cu una cautata pe piata muncii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți ce sa aflați ...dvs ați depus la agenții de recrutare sau direct la angajatori,?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca si demisie adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Lucrez ca operator date. La interviu am discutat conditiile si salariul pe care le-am acceptat. Pentru ca lucram la o alta firma au asteptat sa ... (vezi toată discuția)
Angajat dar stai acasa.... simpaticutza85 simpaticutza85 o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. directorul de la ... Jenu68 Jenu68 Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. Directorul de la firma la care lucrez mi-a cerut ca sa aleg intre doua variante: ori imi fac cererea de demisie ... (vezi toată discuția)