avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Platforma retinuta abuziv de politia din Cehia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Platforma retinuta abuziv de politia din Cehia

Buna ziua! Avem o firma de inchirieri platforme si remorci. Politia din Cehia ne-a oprit o platforma inchiriata si l-a retinut pe sofer (client) timp de 24h pe motiv ca numerele de inmatriculare ale platformei erau reclamate de politia din Belgia. Numerele fusesera pe o alta platforma de-a noastra care ne-a fost furata in Belgia cu 10 ani in urma. A fost declarata furata in Belgia dar nu s-a solutionat problema. Cum in Romania avem posibilitatea sa pastram numerele, in baza documentelor eliberate de politia din Belgia, am radiat platforma respectiva si am folosit numerele pe una noua. Desi am facut dovada cu CIV si certificat de inmatriculare ca totul este in regula si i-am rugat pe politistii din Cehia sa verifice cu cei din Belgia si sa dea drumul soferului, acestia au refuzat. Am fost nevoiti sa plecam cu o alta platforma dubla pentru a recupera platforma fara numere si masina de pe ea. Cand am ajuns a doua zi dimineata, politia ceha tocmai inapoiase placutele si permisese soferului sa plece. Ne dorim sa solicitam Politiei din Cehia rambursarea cheltuielilor de deplasare etc. Exista vreo autoritate care ne poate sustine in acest demers? Putem face solicitarea noi insine sau este nevoie de un avocat si actionarea in instanta?
Cel mai recent răspuns: katerina.teo , utilizator 22:06, 12 Martie 2023
Este nevoie sa contactați un av ceh care cunoaște și.profeseaza în legislația respectiva...
Este nevoie sa contactați un av ceh care cunoaște și.profeseaza în legislația respectiva...
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura vmire vmire vecinul meu a achizitionat o remorca auto,spatiul in care lucrez este al dansul in chirie si mereu vine sa ii scot ceva la imprimanta,intr-o zi mi-a adus sa ii ... (vezi toată discuția)
Masina declarata furata, casco refuz despagubire Msclemike Msclemike Masina cumparata cu acte in regula in septembrie 2017 de la handler destul de mare din Cehia, inmatriculata in Romania, accident dauna totala in mai 2018. ... (vezi toată discuția)
Parcare subterana ocupata fiordul fiordul Cineva mi-a ocupat locul de parcare subteran intr-o parcare rezidentiala subterana. Am acte pe acel loc. Si-a demontat si numerele de inmatriculare deci nu pot ... (vezi toată discuția)