avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... semnatura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

semnatura

vecinul meu a achizitionat o remorca auto,spatiul in care lucrez este al dansul in chirie si mereu vine sa ii scot ceva la imprimanta,intr-o zi mi-a adus sa ii fac un ctr de vanzare cumparare la o remorca ce a cumparat-o de la alt vecin,m a rugat sa fac eu semnatura vanzatorului pt ca el nu era in tara,spunandu-i vanzatorul sa se ocupe dansul personal de acte,i-am facut a facut actele pt inmatriculare rar,acte primarie,iar cand sa bage actele la politie au gasit remorca furata in beligia ca este adusa din belgia.vecinul(cumparatorul)este decis sa il dea in judecata pt a-si recupera banii si sa sesizeze politia de remorca furata,eu am vreo implicare in acest caz?:((
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 18:11, 30 Octombrie 2012
falsul (falsificarea semnăturii), uzul de fals şi complicitatea, constituie infracţiuni şi faptele se pedepsesc potrivit legii penale.Dacă vânzătorul acceptă ca fiind a lui acea semnătură, nu prea aveţi de ce vă teme darr orice băţ are două capete. Furtul remorcii cade în bănuiala vânzătorului de-şi acesta poate a cumpărat-o de la altă persoană dar e treaba lui cum se va descurca.Cu siguranţă el cunoaşte adevărul.Dacă acel vecin v-a convins să falsificaţi semnătura vânzătorului, ar fi indicat să vă protejeze : a căuta TOT posibilul să rezolve problema pe cale amiabilă a recuperării banilor daţi pe acea remorcă, celălat să-i înapoieze banii, ar mai rămâne doar problema lămuririi furtului remorcii din Belgia.
Concluzionând : implicarea dvs. ar putea rezulta doar de falsificare a semnăturii şi eventual de complicitate/înlesnire a vânzării bunului furat.
cumparatorul a legalizat ctr decalrand pe proprie raspundere veridicitatea lui.eu am fost undeva la mijloc neputand refuza sa il ajut
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
vmire, utilizator
plus ca pe cale amiabila nu a reusit sa rezolve ca vanzatorul refuza sa ii dea banii inapoi sustinand ca remorca nu e furata,
OK! atunci, se vor descurca cei doi : vânzătorul și cumpărătorul.Apoi, vânzătorul cu organele de cercetare penală.O seară bună vă doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie politie ca invinuit catalin1985 catalin1985 Buna ziua. Este prima oara ce mi se intampla si nu stiu ce sa fac. Acum 2 ani am cumparat o masina care avea toate actele, dar cu mai multi vanzatori fara ca ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)
Ajutor - solicitare restituire bun vandut fara contract de vanzare-cumparare timpuriu timpuriu aproximativ 3 ani jumate in urma , am cumparat o remorca auto pe o suma modica de la niste vecini ,impreuna cu remorca ( arata foarte rau , nefolosibila , fara ... (vezi toată discuția)