avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa am incredere ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa am incredere ?

as dori dc stie cineva sa-mi raspunda la urmatoarea problema: sint intr-un proces civil cu primaria capitalei. am cistigat la instanta de fond iar primaria a facut apel avind termen pe 3 oct. am fost la avocatul care m-a reprezentat si la prima instanta pt a-i solicita sa continui tot cu el. a fost de acord,am stabilit onorariu ,am achitat cu chitanta suma stabilita de comun acord si am semnat delegatie de imputernicire. Dilema me ae urmaotarea: pe citatie m-i se spune ca trebuie sa depun intimpinarea cu 5 zile inainte de termenul fixat de instanta ;avocatul imi spune ca aceasta prevedere de depunere a intimpinarii s-a abrogat anul trecut si ca atita timp cit nu depunem probe noi sau nu ridica vreo exceptie nu trebue depusa aceasta intimpinare.ESTE ADEVARAT? si care este actul normativ care prevede abrogarea depunerii intimpinarii cu 5 zile inainte de termen? Va multumesc anticipat pt raspuns. #-o
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 00:18, 5 Octombrie 2006
E cam tarziu si nu prea ma simt in stare sa dau un raspuns foarte elaborat...

Raspunsul la intrebarea Dvs: Da, ar trebui sa aveti incredere. Nu este cazul sa depuneti o intampinare in aceasta faza a procesului.
Nu este obligatorie depunerea intampinarii. Am inteles ca nu aveti ce probe sa cereti. Si chiar daca o depuneti la prima zi de infatisare, instantele o califica ca "note scrise" si o pastreaza la dosar.
multumesc mult pt raspuns.
Conform codului de procedura civila, intampinarea este obligatorie, dar asa cum au spus si colegii chiar daca se depune la prima zi de infatisare instanta, in cazul in care este sesizata cu nedepunerea ei in termen, o poata caracteriza la cererea dvs. ca note scrise.
Sincer din punctul meu de vedere o intampinare chiar atunci cand nu mai ai alte probe de solicitat este mereu fff utila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este sanctiunea pentru depunerea cu intarziere a raspunsului la intampinare? WEO WEO Care este sanctiunea pentru depunerea cu intarziere a raspunsului la intampinare potrivit Noului Cod de procedura civila? (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca este nevoie sa depun o intampinare in cazul unui recurs la Curtea de Casatie si Justitie. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)