avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Aş doris ă vă pun o întrebare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Aş doris ă vă pun o întrebare referitoare la ...

Bună ziua,
Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la înfăptuirea reformei agrare prin legea 187 din 23 martie 1945, legile care au modificat-o în timp (Legea 1983 din 7.12.2016 privind modificarea articolului 36 din Legea 1/2000) şi legile agrare ce s-au dat după această perioadă (Legea Fondului Funciar 18 / 1991, Legea 169 / 1997)
Am următorii parametri :
Bunicul meu locuia în timpul Celui De-Al Doilea Război Mondial într-o localitate din Austro-Ungaria aflată la limita cu România (mai precis cu Moldova, cu jud. N de astăzi).
A murit în război în mai 1944. Deţinem acte de la Arhivele militare în care apare şi faptul că la data încorporării avea propria gospodărie compusă din : casă, 2 grajduri cu animale şi pământ (arabil, fânaţ, nimaş, care însuma mai bine de 5 ha, în total).
Legea 187 a fost dată în martie 1945, deci el nu mai era în viaţă la acel moment.

Legea din 2016 prevede trei categorii de persoane care pot fi împroprietărite cu maximum 5 ha.
Aş dori să vă întreb dacă tatăl meu poate cere în prezent să fie împroprietărit cu 5 ha, ca urmaş direct al bunicului meu.
În cazul în care nu puteţi să îmi daţi un răspuns la această întrebare, v-aş ruga să îmi indicaţi un specialist (avocat, de exemplu) în litigiile referitoare la înfăptuirea reformei agrare.
Vă mulţumesc mult!
Teodor ZANOAGA
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2023
Teodor34, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarilor dragosmiuta dragosmiuta Salutare la toata lumea....si sarbatori fericite.. Care stie daca s-a mai prelungit/adaugat ceva legii retrocedarii terenurilor...A expirat termenul ... (vezi toată discuția)
Legea 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina am o fisa de definitivare a bunicului meu in care este trecut faptul ca bunicului meu decedat i-a fost trecuta in proprietatea statului suprafata de 65 ha ... (vezi toată discuția)