avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Buna ziua. Pentru partaj judiciar este obligatoiru ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Buna ziua. Pentru partaj judiciar este obligatoiru parcurgerea ...

Buna ziua. Pentru partaj judiciar este obligatoiru parcurgerea etapei prealabila de mediere in cazul in care partile nu se inteleg si una dintre parti nu este interesata si nici nu vrea sa se prezinte sau sa dea declaratie de renuntare . CE ESTE DE FACUT
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura de informare obligatorie în mediere a fost declarata neconstituțională cu ani de zile în urma, medierea fiind o procedură voluntară. Daca nu puteți rezolva amiabil singura soluție este instanta .Discutați cu un av pt a intelege ce variante aveți,ce costuri presupun,durata etc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc D-le Avocat .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura prealabilă consta în informarea privind procedura de mediere și nu în medierea propriu-zisă. Deci neconstituționalitatea a vizat doar acest aspect și nu medierea ca procedură. Medierea este o procedură legală și constituțională, prezentând numeroase avantaje pentru justițiabili. De pildă, în cazul unui partaj, reducerea cu 50% a taxei judiciare de timbru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E benefica medierea daca ar avea succes, va scuteste timp si bani, puteti incerca sa ajungeți la un acord prin mediere. Nu e obligatorie insa , parcurgerea acestei etape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura medierii emil6702 emil6702 Buna seara Mai exista spete pt care medierea este obligatorie? Ma intereseaza in particular in cazul raspunderii civile delictuale/daune morale. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mediere pentru partaj bunuri comune niculaucarmen niculaucarmen pentru o actiune \\" partaj bunuri comune\\" mai este necesara procedura de mediere??? (vezi toată discuția)
Cheltuieli premediere/mediere Birou de Mediator - Luana Nistea Birou de Mediator - Luana Nistea Daca este posibil, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. cheltuielile efectuate de un reclamant cu premedierea (ex onorariul perceput de ... (vezi toată discuția)