avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare politia locala sector 6 cf hcl 222/2016
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare politia locala sector 6 cf hcl 222/2016

Bună ziua, în data de 24.06. 2022 am primit de la politia locala sector 6 în parbrizul mașinii o comunicare cu privire la încălcarea hcl 222/2016, cu mesajul "stimate conducător auto" veti fi sancționat, dar fără alte date de identificare, în afara de numărul mașinii și marca. Este adevărat ca am fost parcat pe un colt de
pământ neimprejmuit și care nu arata a spațiu verde avut în grija de cineva. Întrebarea mea este dacă în condițiile în care aceasta comunicare este semnata de doar 1 agent de politie locala și numele nu este scris întreg, decât cel de familie (ex Ghica B.), se poate cere anularea acestei comunicări? Comunicarea însăși e tipărită cu loc pentru numele a doi agenți.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:54, 25 Iunie 2023
Nu există anulare a unei comunicări. Cel mult a unui PV de contravenție.




1981Lucian a scris:


, se poate cere anularea acestei comunicări?


Verificati atent daca este vorba despre comunicare sau proces verbal de constatare a contraventiei
Nu exista procedura anulare constatare
care nu arata a spațiu verde avut în grija de cineva.
Concret ati parcat pe domeniul public care poate fi legal utilizat numai cu acordul autoritatii publice locale
Verificati atent daca este vorba despre comunicare sau proces verbal de constatare a contraventiei

Am găsit în geam o comunicare, iar la partea cu descrierea terenului am relatat starea doar pentru a se înțelege ca nu am parcat pe un spațiu îngrijit. Clar este ca e domeniu public chiar dacă e neamenajat și neglijat.
Acum după răspunsurile dumneavoastră, ma gândesc ca ar trebui sa aștept un proces verbal la cutia postala, pe baza faptului ca eu sunt proprietar auto. Altfel nu știu cum poliția poate afla conducătorul auto în vederea sanctionarii.
Voi reveni cu detalii.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
1981Lucian, utilizator
Pai ii veti spune dvs. in scris cine a condus masina, altfel amenda este foarte mare (pentru refuzul de a da aceste date) si fara posibilitatea de a fi platita la jumatate din minim.
1981Lucian a scris:
Altfel nu știu cum poliția poate afla conducătorul auto în vederea sanctionarii.
Voi reveni cu detalii.
Va mulțumesc!

Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala parcare neregulamentara - netransmitere date conducator auto -2.000 lei silviu.sandu silviu.sandu Am primit astazi (24.05.2022) o amenda de la Politia Locala S6 la cutia postala ( PV contraventie si PV de afisare) in valoare de 2.000 de lei pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)