avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Politia Locala parcare neregulamentara - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Politia Locala parcare neregulamentara - netransmitere date conducator auto -2.000 lei

Am primit astazi (24.05.2022) o amenda de la Politia Locala S6 la cutia postala ( PV contraventie si PV de afisare) in valoare de 2.000 de lei pe motiv ca nu am raspuns unei solicitari trimise catre mine de a comunica datele utilizatorului care a parcat auto pe domeniul public ( iarba ).
Amenda face referire la HCLS6 222/2016 care are ca si contraventii sume de la 250 la 500 lei.
Solicitarea( scrisoarea de informare presupusa) de a furniza datele la care se face referire in PV are o data din viitor ( 06.12.2022). Precizez ca nu am primit asa ceva nici la domiciliu si nici la cutia postala. Nu am semnat pe vreun astfel de document. Pana si modelul masinii din PV difera de realitate ( Focus in loc de Mondeo).
Este adevarat ca masina a fost la un prieten care a parcat neregulamentar, dar mi se pare complet abuziv sa emiti o amenda de 2.000 de lei pentru faptul ca nu am dat curs unei solicitari ( pe care nu am primit-o) si care inteleg ca nu este de competenta Politie Locale.
In aceasta situatie era mai realist sa imi emita PV de parcare neregulamentara direct pe numele meu.
Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebuisa procedez in termenul legal de contestatie de 15 zile pentru anularea acestei amenzi pe care o consider complet abuziva si lipsita de probe ( dovada expedierii solicitarii de date, semnatura mea).
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
silviu.sandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu.sandu , utilizator 05:56, 25 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti o plingere contraventionala la judecatoria S6, impotriva PV de contraventie, in care cereti anularea acestuia, in baza deciziei 11/2017 a ICCJ: "doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate."
[ link extern ]
Va multumesc mult pentru raspuns. Asa voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala gabriel80 gabriel80 Buna ziua! am primit o amenda in cutia postala de la politia locala s6 , precum ca nu am comunicat datele solicitate prin informare nr....din data.. pentru a ... (vezi toată discuția)
Atributiile politiei locale depasite? mihaioctavian mihaioctavian Buna ziua, Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact ... (vezi toată discuția)