avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In Romania o microintreprindere e taxata cam cu 15%.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In Romania o microintreprindere e taxata cam cu 15%.

In Romania o microintreprindere e taxata cam cu 15%. In ce alta tara din UE o microintreprindere e taxata asa de putin?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu8666 , utilizator 08:34, 23 Iulie 2023
Bulgaria are cea mai mică cotă a impozitului pe profit din Uniunea Europeană, de 10%.
Irlanda are a doua cea mai mică cotă a impozitului pe profit. „doar” 12.5% pentru veniturile din comerț și la 25 % pentru veniturile din alte surse.
Deci in Romania plătesc taxe de 15% pt microintreprindere. Aceste taxe inseamna 1% impozit pe venit, 8% impozit dividende plus CASS plus taxe salariat unic. In Bulgaria e doar 10% impozit pe profit si atat? Nu e 10% impozit pe venit, nu? Ci pe profit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende sorinapopescu sorinapopescu As dori sa va intreb cat la suta este impozitul de dividende la o microintreprindere? Si daca firma s-a infiintat in luna aceasta si are si activitate plateste ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Calculator impozit microintreprindere cu un singur angajat marius1975_2 marius1975_2 Buna ziua, De cativa ani prestez servicii IT pentru o firma UE ca PFA. Din 2016 m-am gandit sa functionez ca o microintreprindere. Din pacate, nu am gasit ... (vezi toată discuția)