avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Referitor la taxa de pod, la Fetești-Cernavoda, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Referitor la taxa de pod, la Fetești-Cernavoda, ...

Bună ziua!
Referitor la taxa de pod, la Fetești-Cernavoda, a fost publicat prin monitorul oficial de către CNAIR că taxa va fi suspendată în perioada de 1 iunie și 30 august/ până la sfârșitul activităților de reparare. În data de 16 iulie am trecut prin pod, fără a plati taxa, crezând că nu îmi trebuie să plătesc. ( nu a fost nici un banner sau ceva informație afișată în legătură că a revenit taxa )... Când am trecut la ghișeul Domnul la ghișeu a semnat să nu opresc cu mașina ci să continuăm drumul. Acum când am revenit de la mare, am oprit să întreb concret dacă trebuie să plătesc, și o doamnă mi-a zis că da, taxa a revenit, și să aștept o amendă pentru prima trecere, care nu a fost plătită. Acum mă simt înșelat... Pot să fac ceva ca să nu plătesc degeaba 500 de lei pentru hoții acestei țară?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 25 Iulie 2023
Începând de vineri 14 iulie 2023 taxa de trecere a podurilor dunărene de la Fetești și Cernavodă a devenit din nou obligatorie.

Ordinul nr. 1.387 din 11 iulie 2023 pentru încetarea aplicabilității Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii, nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 633 din 11 iulie 2023

" Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie. Cunoasterea si respectarea legii definesc atitudinea civica, comportamentul etic, grija fata de valorile sociale, aparate si promovate prin actele normative, fata de interesele fundamentale ale intaririi si dezvoltarii societatii. Legile si celelalte acte normative sunt aduse la cunostinta cetatenilor prin publicarea lor in "Monitorul Oficial al Romaniei" si prin alte mijloace de comunicare".
Sursa: EuroAvocatura.ro, Nemo legem ignorare censetur , Drept Civil, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am trecut podul de la fetești în vara iulie, când ... GEANI06 GEANI06 Bună ziua. Am trecut podu de la Fetești în vara iulie ,când era data legea ca nu se plătește pe timpu veri 2 luni taxa ,erau închis acolo la plăti. ... (vezi toată discuția)
Consultant / contabil pentru pfa mihairom mihairom Consultant / Contabil pentru PFA. Am cautat in lista de contabili insa nu exista un filtru pentru PFA. Exista doar categoria de Contabil. Cum pot afla care ... (vezi toată discuția)
Eroarea de drept ContSters230219 ContSters230219 \"Art. 1.175. - Contractul este de adeziune atunci când clauzele sale esențiale sunt impuse ori sunt redactate de una dintre părți, pentru aceasta ... (vezi toată discuția)