avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Situatie in trafic: am cedat trecerea unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Situatie in trafic: am cedat trecerea unei ambulante ...

Buna seara!
Situatie in trafic: am cedat trecerea unei ambulante pe Prelungirea Ghencea, dandu-ma cat mai aproape de carosabil. Apoi am continuat drumul, la distanta mare de ambulanta, 100 si uneori 200 m, eu mergeam cu 40-50km/h. La un moment dat m-am apropiat de salvare pentru ca aceasta incetinise sa astepte sa i se cedeze trecerea. Unele masini s-au urcat de tot pe bordura(desi nu era nevoie) si una din ele mi-a sarit in fata! Am franat si claxonant, l-am ocolit intrand jumatate pe contrasens, apoi el m-a urmarit cu flashuri si la o urmatoare oprire au coborat 2 oameni din acea masina si au venit si mi-au lovit masina cu pumnii, spunand ca eu trebuia sa le cedez lor trecerea, pentru ca ei oprise pentru salvare.

Intrebari:
1. Daca eu mergeam linistit pe banda mea, drum cu prioritate, intamplator aveam salvare in fata dar nu stateam deloc lipit de ea… iar dupa ce in fata salvarii s-au urcat oameni pe bordura… eu trebuia sa franez si sa acord prioritate acelor autoturisme care erau pe trotuar? Aveam 50km/h si mi-a sarit in fata….
2. Cum pot reclama comportamentul agresiv al acelor participanti la trafic? Ce pot pati ei? Nu mi se pare normala atitunea lor. Mentionez ca am filmari de bord, si de pe parbriz si de pe luneta, se vede cum au sarit in fata mea de pe bordura, imediat dupa ce a trecut salvarea, iar apoi din spate se vede cum dadeau flashuri excesiv si cum au iesit agresivi din masina venind catre bunul meu sa dea cu pumnii.
Cel mai recent răspuns: George.Alexandru. , utilizator 18:33, 1 Septembrie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca era o masina de politie doar pornea luminile si daca in 10 secunde nu erai oprit singur pe dreapta erati oprit si continuarea era asa:

Buna ziua! Ma numesc....
actele dv:
-Dar ce am facut ??
1 Nu ati oprit imedia pe dreapta.
2 ati incalcat articolul 93 din :
Hotărârea nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice
ART 93
Art. 93. – Conducătorii de autovehicule care se apropie de o coloană oficială o pot depăşi dacă li se semnalizează această manevră de către poliţistul rutier. Se interzice altor participanţi la trafic intercalarea sau ataşarea la o astfel de coloană oficială.
Retinerea permisului 30 zile si amenda 870lei.
Pentru care din cele 2 doriti sa va sanctionam? Asta ca sa fim de treaba ca putem sa va sanctionam 2 luni pentru amandoua.

Pe urma va vedeam cu cereri peste ceri de reducere a suspendarii.
Ca sa intelegeti dv sunteti asta de aici:

[ link extern ]
O sa se introduca si la noi in legislatie obligatia culoarului de acces. Te-ai oprit in blocaj te opresti cu lasare cukloar de acces,
STAU=blocaj Rehtung=culoar de acces.
[ link extern ]

noi ne uimim ca nu gasiti normal ca sa da posibilitatea de reintrare in trafic a altor si vi se pare normal sa va dea ei voie dv. Si uite asa cand nu lasi de la tine(compromis) se ajunge la scandal.
Viata se bazeaza pe compromisuri !
Si in familie si cu famiia si cu starainii.
Daca nu lasi de la tine cu ambitia prosteasca ajungi la cimitir in trafic.

Stii cum se face reconstituire a dupa camera?
Daca un stalp e pus la distante de minim 25 maxim 40 metri si la 80km/h o masina face 22metri/secunda si dv faceti ~1 stalp pe secunda (7 stalpi in 7 secunde) cam ce viteza ai?
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Nivea, utilizator
Bine doamna, multumesc pentru timpul acordat, nu sunt de acord cu dvs., consider ca a fost o conjunctura iesita din simplitatea legii de “a nu urmari ambulanta”, iar in acel moment Dacia a avut un comportament agresiv sarind in fata. Mai mult de atat, pe filmarile mele Dacia nu a acordat prioritatea celorlalte masini de pe drum in lucru, nici Mertul din fata mea!
Sa raspund si la intrebari:
De ce am zis de bmw? Ca macar are bmw? Pentru ca nici nu am apucat sa mut piciorul de pe acceleratie pe frana ca s-a dus… Dacia m-a pus sa franez pana la abs, intrand BRUSC, in fata mea, fiind nevoit sa il ocolesc.
De ce am claxonat? Conform legii, in incercarea de a evita un accident, iti este permis sa coaxonezi pentru a atentiona celalalt participant la trafic despre pericol!
De ce nu am pus filmarea cu pumnii in masina si cu agresivitatea Daciei, cu flashuri, accelerati si franari in spatele meu? Coborarea din masina? Pentru ca nu vreau entertaiment si pentru ca stiu ca acolo 100% acei oameni au gresit si au afisat un comportament de bar de la tra unde se imbata si apoi se bat cu batele, probabil de acolo veneau… fiind asa pe harță…
Intentia mea de aici este de a intelege cum sa procedam cand circuli intamplator in spatele unei ambulante, la distanta, si dupa ce lumea ii cedeaza trecerea eu sunt nevoit daca mergeam cu viteza normala de oras la distanta fata de ambulanta sa cedez trecerea celor de pe drum in lucru…
De ce nu am setat viteza? Pentru ca nu este atat de performanta camera, din pacate..
De ce nu se vede nr de inmatriculare al Daciei? Pentru ca e proasta camera, low cost, era noapte afara.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru Nivea:
Nu e niciodata in filmare un stalp pe secunda… sunt 3 secunde chiar 5uneori, intre stalpii de iluminat, iar de la 25 m la 40 e dubla distanta! Ce marja aveti… ma speriati!
Cred ca am inteles! Faptul ca m-am apropiat de acea coloana care incepea sa se formeze in afara carosabilului mi-a oferit un avantaj nedrept fata de ceilalti, iar pentru asta ar fi trebuit sa opresc si sa cedez tuturor. Nu intelegeam initial pentru ca eu nu faceam parte din coloana, iar Dacia m-a surprins sarind in fata mea! Multumesc pentru timp si explicatii!
In alta ordine de idei, daca era politie si ma oprea, oprea si Dacia si Bmw si Mercedes, daca nu dupa ce vedea politia cu ochii lor, dupa ce aratam eu filmarile, pentru ca dupa ce si Dacia si BMW SI Mercedes au sarit in fata mea, la randul lor lasau masini in afara carosabilului (se vede in filmare atasata bmw) fara sa le dea prioritate!! Si iar eram nedumerit, pai daca ei voiau de la mine prioritate, ei la randul lor de ce nu dadeau? Era neclar… acum am inteles!
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
George.Alexandru., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mersul in spatele ambulantei ContSters298268 ContSters298268 Aseara mergeam dupa salvare prin voluntari limita de viteza (50) radaru era amplasat pe partea opusa cu fata pentru cei care vin din spre Bucuresti, eu ma ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident rutier dandandandandan dandandandandan Accident rutier E vorba de tatăl meu care a avut un accident de circulație destul de stupid și nu s- a înțeles cu celălalt șofer și va merge mâine ... (vezi toată discuția)
Lovit cap in gura si pumn in fata in public Skyper96 Skyper96 Buna, Eram intr-o piata publica, pe un trotuar, iar dorind sa trec “strada pavata” (nu e o strada efectiva, e ca in parcarile la complexuri), am vazut ... (vezi toată discuția)