avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am si eu o problema: la noi in bloc sunt 2 tevi de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am si eu o problema: la noi in bloc sunt 2 tevi de furnizare ...

Am si eu o problema: la noi in bloc sunt 2 tevi de furnizare gaze. Una este pentru abonatii din bloc si una este pentru cei care au centrale. In luna aprilie s-a pornit o operatiune de montare senzori gaze si verificare/reparatii tevi/robineti in tot blocul. Din cauza a 2 vecini rau intentionati (nu au acceptat montarea senzorilor) Distrigaz a inchis teava celor din bloc, lasand sa functioneze teava celor care au centrale. Vreme de 8 luni au furnizat gaze, s-au emis/platit facturi etc. Pe 24 Asociatia a chemat Antena 3 care au facut si un reportaj legat de faptul ca blocul nu are gaze din cauza rautatii unor vecini. Urmare a acelui reportaj (banuiesc eu desi Distrigaz nu va recunoaste asta) Distrigaz a reanalizat fisa blocului si a taiat gazele de-a valma la ambele conducte. Mentionez ca pentru centrale cat si pentru abonatii la ea exista absolut toate verificarile la zi, sunt montati senzori pentru acea conducta pe holul blocului, este montata electrovalva separata. Spun ca nu exista nicio idee dpdv tehnic/securitate sau banesc sa taie acea conducta. Va cer si eu un sfat - au dreptul sa taie o retea secundara (fara preaviz si fara motivare) ce nu are nicio legatura cu restul blocului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 29 Decembrie 2023
Motivatia suspendarii furnizarii gazului consta in acea ca in situatie nedorita=avarie,interventie neautorizata exista riscul la incendiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc intsenzor gazer-un bloc unde incalzirea este mixta (la ... Elena_dumitrescu10@yahoo.com Elena_dumitrescu10@yahoo.com Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc unde incalzirea este mixta (la reteaua radet si cu centrale termice) Eu am centrala pe gaz .Am montat in bucatarie senzor de ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)