avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți ...

Bună seara,sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți acum 10 luni m am pus într o relație cu un băiat de 23 de ani,mama fiind de acord pentru ca îl cunoaște de mic,de curând am aflat ca sunt însărcinată de aprox 1 luna,nu vrem sa îl păstrăm dar mama nu ar fi de acord sa semneze un avort dar nici sa îl păstrăm.Acum,întrebările mele sunt 2 și late
1.cum as putea sa fac avort fără acordul mamei?
2.mama ar avea legal ce sa ii facă iubitului meu dacă de la început a fost de acord cu relația și cu mutatul la el ba chiar se înțelegeau foarte bine?
Da, oferirea spre adopție este cea mai bună soluție în cazul vostru.! Discutați cu mama, așa cum vă sfătuiește D-na Avocat și aveți în vedere această variantă. Statul are un sistem bine pus la punct de a prelua copiii nedoriți și de a-i încredința unor oameni care și-i doresc dar nu-i pot avea. Nu vă începeți viața cu dun demers pe care mpai târziu ați putea să îl regretați.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cati ani aveti, exact, la luna? Si cand ati ramas insarcinata?

Intai, ar trebui sa va gasiti o ruda care sa aiba valori mai b une decat mama dv. care v-a lasat prada unui violator. Sa va mutati la el la 15 ani... Copiii locuiesc cu parintii lor, nu la orice lover boy.
In plus, cum sa faceti sex fara sa va protejati?, v-a trimis asa, acasa la altul, de lene sa va creasca...

De la 1 ianuarie 2024 fapta este viol, iar faptul ca dv. sunteti insarcinata este o agravanta. La varsta asta puteti ramane cu traume mari in urma deciziilor proaste luate de adultii din jurul dv.

Mergeti la un medic, vedeti daca sarcina v-ar putea sau nu pune viata in pericol. Puteti face avort pana in saptamana 14, atat. Daca mai aveti timp, puteti apela la jurtitie, insa cazurile sunt rare. Consider ca se poate obtine o decizie, mai ales ca mama a procedat cum a procedat, iar copilul pare a fi rezultatul unui viol.

Cautati ajutor la scoala, la medicul dv. de familie, plecati de la „iubitul” de 23 de ani. Este injositor sa fiti tratata ca un adult care se muta la casa lui, dar la nevoie sa fiti lasata balta. Trebuie sa primiti indrumare acum, este o perioada grea.
Nu renuntati la scoala.

Ca sa completez. Orice autoritate care afla de sarcina dv. trebuie sa raporteze. Cand faceti avort, se va afla. Cand nasteti, se va afla. Cand va vrea recunoasterea copilului, se va afla. Cand veti vrea pebnsie de intretinere, se va afla.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
"Acum,întrebările mele sunt 2 și late:"
1. Ati auzit de metodele contraceptive ?
2. Intelegeti situatia legala in care va aflati ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


sadrian a scris:
"Acum,întrebările mele sunt 2 și late:"
1. Ati auzit de metodele contraceptive ?
2. Intelegeti situatia legala in care va aflati ?


Discutam cu o victima a unor adulti, iar culpabilizarea ei nu ajuta pe nimeni, dimpotriva, ne arata pe noi nestiutori ai principiului protejarii victimei si evitarii invinovatirii sale.
Educatia obligatorie nu include educatie sexuala, din pacate. Un copil de 15 ani a fost lasat de mama sa sa locuiasca cu „iubitul” de 23 de ani. Ce sa inteleaga copila de 15 ani, daca mama ei nu cunoaste raspunderile elementare pe care le avea ea, ca parinte?
Romania este campioana la nasteri ale mamelor minore. Avem fete de 10 ani care dau nastere unor copii. 10 ani!! Dar noi nu dorim educatie sexuala in scoli, ca poate daca aud despre sex, vor copiii si mai mult sa aiba copii de cand ei insisi sunt copii.

Cred ca in acest moment trebuie sa caute un medic si sa ii explice mamei foarte clar ca a neglijat-o (cel putin).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art 266, alin 1 indice 1! faptul ca nu stii tu nu inseamna ca nu exista! iar aproximativ de cateva luni este viol, nu e niciun act sexual cu un minor.

“ 1) Fapta persoanei care, luând cunoștință de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieții sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înștiințează de îndată autoritățile se pedepsește cu închisoare de la un an la 3 ani.
(1^1) Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală, de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile ori contra libertăţii şi integrităţii sexuale, săvârşite faţă de un minor, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”

hotumattua a scris:

"Omisiunea de denunț", tu știi ce vorbești? Asta era una din "infracțiunile" din cea mai neagră perioadă a teroarei comuniste, cea a lui Ghiță Dej. Iar la 15 ani nu mai este vorba de viol, ci cel mult de relații sexuale cu un minor.

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale intre o minora de 14 ani si un major de 18 Roxanaale Roxanaale Buna, am 14 ani si am am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu de 18 ani, am decis sa fug de acasa la el deoarece sunt insarcinata cu el, mama iubitului ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Necunoscut030720 Necunoscut030720 Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de ... (vezi toată discuția)