avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți ...

Bună seara,sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți acum 10 luni m am pus într o relație cu un băiat de 23 de ani,mama fiind de acord pentru ca îl cunoaște de mic,de curând am aflat ca sunt însărcinată de aprox 1 luna,nu vrem sa îl păstrăm dar mama nu ar fi de acord sa semneze un avort dar nici sa îl păstrăm.Acum,întrebările mele sunt 2 și late
1.cum as putea sa fac avort fără acordul mamei?
2.mama ar avea legal ce sa ii facă iubitului meu dacă de la început a fost de acord cu relația și cu mutatul la el ba chiar se înțelegeau foarte bine?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 21:59, 30 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liliana Gradinaru a scris:

Discutam cu o victima a unor adulti, iar culpabilizarea ei nu ajuta pe nimeni, dimpotriva, ne arata pe noi nestiutori ai principiului protejarii victimei si evitarii invinovatirii sale.
Educatia obligatorie nu include educatie sexuala, din pacate.


Urmaresc subiecte despre pensia de intretinere, totusi, am observat si astfel de postari, adolescente care vor sa se mute la iubit, intreaba cum sa faca sa nu vina parintii cu politia, si altele pe linia asta. Astfel de situatii sunt foarte complexe.

Probabil in instante nu este, inca, atat de evident dar se poate observa peste tot in lume pe de-o parte subminarea exercitarii autoritatii parintesti de catre parinti (la modul general, nu doar cazurile de divort), si, pe de alta parte, incurajarea emanciparii copiilor de la varste cat mai mici.

Pe cand cautam informatii despre pensie am observat ca Romania a semnat diverse intelegeri internationale in ceea ce priveste minorii care nu se regasesc sau reflecta in legislatie, dar isi fac drum... Domnul sa fie milostiv!

Din cate am observat se face educatie sexuala in scoli de prin 2018, daca nu chiar mai demult, se strecoara sub o forma sau alta pe la scoala altfel si altele... ca nu au habar parintii sau se fac ca n-au habar e alta treaba, am auzit de cazuri in care copii stiuti ca dau acasa totul din clasa sunt trimisi la alta clasa, scosi afara.

Pe vremuri era biologia, prindeai niste idei ceva de acolo, biologic, stiintific, acu... nu se mai face biologie, nu mai pricep? Lipseste baza morala... legile omenesti s-au departat mult de legea naturala, de Dumnezeu... priviti in lume ce haos.

Ce s-ar alege de civilizatie si umanitate daca parintii n-ar mai avea datoria morala de a se ingriji de copiii lor? Ca-n lege ... pana se sesizeaza autoritatile, pana se ajunge la instanta... Si, daca parintii nu se mai preocupa cineva tot se gaseste sa se preocupe.... in Romania iubi, in Statele Unite organizatiile activiste, in China partidul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
c123456, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc despre ce „diverse intelegeri internationale” ale Romaniei ati auzit, care sa fie despre minori si sa nu se regaseasca in legislatie.
Eu va spun ca Romania are una dinrte cele mai bune legislatii interne privind drepturile si egalitatea in drepturi a persoanelor vulnerabile, inclusiv a minorilor. Nu stiu despre ce vorbiti.
Educatia sexuala este o necesitate. Parintii nu o fac, profesorii nu o fac, statul ne tine prosti, iar copiii astia sufera, campioni la cele mai multe mame cu varsta intre 10 si 14 ani. Mama la 10 ani, stiti ce inseamna asta? Lipsa de educatie la 8-9 ani, asta inseamna. Parinti care nu stiu ca se practica diverse chestiunii sexuale in scolile primare din marile orase. Oameni care se tem ca educatia sexuala „se strecoara” in scoli.

Despre aparatul reproductiv elevii invata in clasa a saptea. Au deja 13 ani. Inca odata, repet, avem campionatul mamelor minore intre 10 si 14 ani. Asta inseamna ca la 13 ani si doua luni, cand vine biologia de a saptea, ele deja sunt insarcinate.
In plus, educatia sexuala nu inseamna doar aparatul reproductiv uman, asta este o parte mica mica. Edicvatia sexuala nu este despre sex, este despre respectarea corpului, despre igiena, abstinenta, maturitate, hormoni si intelegerea lor.

Din pacate este dificil de gestionat relatia cu un adolescent care a fost lasat sa faca mai ce vrea cat era in copilaria mica si mijlocie. Nu se mai poate relua autoritatea parinteasca daca parintii au neglijat ce trebuie sa invete copilul lor cat era mic. NU are legatura cu vreo emancipare de prin nu stiu ce legi. Realitatea este ca in vest copiii pleaca mai tarziu de acasa, nu mai devreme. In plus, in Romania pleaca atrasi de iubiri superficiale si adolescentine care, adesea, sunt girate de parinti care nu inteleg ca a face asta este un fel de a fi pestele copilului sau. Daca nu e asta, este macar neglijenta crasa si abuz asupra copilului. Copii care ajung sa nu mai termine liceul si sa deșpinda de venitul infim al altei persoane, cu un copil in brate. Copii cu copii, asta face lipsa de educatie sexuala. Si sitruatiile astea ii trimite direct spre abuz cand sunt adulti, fosti copii imaturi emotional, dependenti de un partener care poate fi cat de abuziv vrea...

Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Liliana Gradinaru a scris:

In plus, educatia sexuala nu inseamna doar aparatul reproductiv uman, asta este o parte mica mica. Edicvatia sexuala nu este despre sex, este despre respectarea corpului, despre igiena, abstinenta, maturitate, hormoni si intelegerea lor.


In situatia prezentata baiatul are 23 de ani. N-a facut el macar 8 clase, n-a facut biologie, n-avea habar? Fata a vrut, parintii au lasat-o... puteti sa-i spuneti de ce este victima, de ce parintii si baiatul risca condamnare la inchisoare? La 15 ani are capacitatea de a procesa informatii despre discernamant, constiinta, consimtamant? Treburi care pana si pe adulti ii pun in dificultate... nu e vorba doar despre cunostinte, ci si dezvoltarea creierului ca organ, experienta de viata si altele.

Educatia sexuala e doar o fatada, adulti care cauta sa-si spele constiinta... uite ca stia, c-a facut la scoala.

Pe cine mai sensibilizeaza ca o copila de 15 ani a intretinut niste relatii? Pe unii nu-i sensibilizeaza nici daca are 12! Numai sa nu ramana gravida. S-a sesizat cineva cu o plangere in apararea demnitatii copilului sau ce-o fi in lege cand unul declara "E si el barbat ... dar sunt minore ...Eh, sunt minore, vedeti-va de treaba" [ link extern ]
cam asta e atitudinea adultilor.

In urma cu 20-30 de ani fetele tot cam asa inalte erau ... ce s-a schimbat ... copile care imita adulti in comportament, gesturi si altele ... dar oricate cunostinte li s-ar prezenta tot nu au capacitate, dar sunt privite si tratate ca adulti, ba chiar se generalizeaza, victima poate sa fie orice copil, nu doar un anume profil.

Mai sunt probleme cu obezitatea, postura, schimbari in fizionomie ... dar cauza, care-i cauza...

Sa-i vorbesti unui copil despre hormoni si abstinenta la 7 ani ca sa nu ramana gravida la 10? Pai, daca tropaie la varsta aia ... de ce tropaie, ca nu-i chiar normal..... ok, poate educatia sexuala este o masura de gestionare a situatiei, sa nu ramana gravide ... dar este asta o situatie pe care doar o gestionezi... nu cauti cauza....
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? Necunoscut030720 Necunoscut030720 Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de ... (vezi toată discuția)
Este sau nu corupere de minori? Pisi333 Pisi333 Buna! Am 14 ani si iubitul meu are 19 ani. In urma cu o luna am intretinut relatii sexuale cu acordul amandurora. Acum parintii mei au aflat si vor sa depuna ... (vezi toată discuția)