avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am cumpărat în urmă cu 2 ani un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am cumpărat în urmă cu 2 ani un teren lângă ...

Bună seara.
Am cumpărat în urmă cu 2 ani un teren lângă curtea casei mele. Vecinul de lângă acest teren și-a făcut modificări la casă cu câțiva ani în urmă. Pereții care bat spre terenul cumpărat (2 pereți) sunt plini de geamuri. Geamuri nu au sticlă mată și sunt de dimensiune mare. Am vorbit cu proprietarul de la care am cumpărat terenul dacă le-a dat voie să construiască acele geamuri, acesta spunându-mi ca nu. Precizez ca terenul are și o casă bătrânească, iar vechiul proprietar nu a mai locuit acolo. Geamurile vecinului bat și înspre acea casă bătrânească, în concluzie bătând înspre toată curtea.
Geamurile sunt la o distanță de 90 cm, respectiv 70 cm de la linia de mentă.
Problema este ca vecinul ne spionează toată ziua și urmărește ce facem noi prin curte. I-am spus să-și pună sticla mată, acesta refuzând. Îmi puteți da un sfat în legătură cu ce se poate face în această situație? Oare este prea târziu?
Cel mai recent răspuns: Sergiu612 , utilizator 12:32, 29 Aprilie 2024
legal iti va lua cativa ani sa poti face ceva , si chiar si asa cheltuiala o sa fie enorma din pacate nu o poti rezolva decat cu niste panouri tip sandwich , am mai auzit de asemena situatii , si in in aldoilea rand va declara ca nu are bani de modificari , care e alta problema ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul si-a facut geamuri la mine in curte. cum demonstrez ca nu existau la momentul cumpararii MuMuRo MuMuRo Am achizitionat casa in 2010. In 2013 unul dintre vecinii care are peretele casei pe hotarul dintre proprietatile noastre s-a hotarat sa-si faca 3 geamuri ... (vezi toată discuția)
Pot deschide in mod batant geamul mat spre vecin pentru spalare daca e distantat la < 1,90 m zengy4u zengy4u Buna ziua, ma puteti ajuta / sfatui va rog in legatura cu, ce se poate face pentru a avea dreptul de a-mi deschide geamul dinspre vecin, aflat la o distanta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)