avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! In situația în care dau în judecată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! In situația în care dau în judecată tatăl copilului( ...

Bună ziua!
In situația în care dau în judecată tatăl copilului( 1 an) pentru pensie alimentara și recunoaștere, instanța va obliga tatăl să facă testul ADN pe cheltuiala lui în urma negării recunoașterii?
De asemenea, dacă se recunoaște copilul, se emite acel certificat nou, se plătește pensia alimentară încă de la naștere? Apoi tatăl se poate ridica cu pretenția la custodie comună fără acordul meu?
Se poate stabili un program de vizită?
Eu aș dori doar să îi plătească pensia alimentară și să nu obțină custodie comună.
Nu vreau să îmi pierd copilul, până în acest moment tatăl nu a fost deloc prezent în viața noastră, doar la prima morfologie fetală.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:08, 30 Aprilie 2024
Pentru stabilirea filiației, se va dispune efectuarea unui test ADN, pe care inițial îl va achita tatăl dacă el solicită stabilirea paternității!
În ipoteza în care o solicitați dvs, plați dvs expertiza și vâ recuperați banii la final, pe calea cheltuielilor dd judecată.

În ipoteza în care testul ADN confirmă paternitatea, se poate emite un nou certificat de naștere care să includă numele tatălui. De asemenea, tatăl va fi obligat să plătească pensia alimentară de la data introducerii acțiunii, eventual și cheltuielile aferente nașterii/lehuziei!
În ceea ce privește "custodia" copilului, instanța va lua în considerare interesul superior al copilului. Dacă tatăl nu a fost prezent în viața copilului și nu a demonstrat interes în această privință, există șanse să obțiineți exercitarea autorității părintești de manieră exclusivă!
Este important să vă programați la un avocat specializat în dreptul familiei pentru a vă asigura că interesele dvs și ale copilului sunt protejate și pentru a stabili strategia legală adecvată pentru obținerea pensiei alimentare și a regimului de exercitare a autorității părintești râvnit!
Il puteti acționa în instanta pe tatăl copilului și sa solicitati: stabilirea paternității fata de acesta, obligarea la plata pensiei de întreținere de la data deschiderii procesului( nu se da din urma), obligarea lui la plata către dvs a jumătate din cheltuielile pe care le-ati făcut cu sarcina, nașterea și lehuzia cât și sa exercitati singura toate drepturip3 asupra copilului astfel încât sa nu depindeti de tata.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice și strategia procesului.
Copilul a fost conceput de comun acord și la insistentele lui de aprox 4 luni înainte de sarcină(nu suntem căsătoriți), apoi o dată cu apariția sarcinii, tatăl a început să îmi propună să renunț la sarcină la indicațiile mamei lui.. Nu se aștepta ca mama lui să fie împotriva sarcinii. O dată cu aceste propuneri, am decis să renunțăm(eu și bebe) la el și să rămânem singure. Nu a apărut nici la naștere, nici la spital, nici la un an, niciodată.
Fetița are 1 anișor abia împliniți, locuim la mama mea unde avem tot sprijinul si toată iubirea, am serviciu, dar acum sunt în concediu de crestere.
De aproximativ 8 luni am demarat procedurile de judecata, am contactat un avocat la recomandarea unei cunoștințe cu o oarecum aceeași situație…Ideea e ca am achitat către acest avocat o suma de bani și încă aștept ca tatăl să fie citat/ un număr de dosar/ o deschidere a procesului.
Eu îmi doresc de la tatăl copilul doar pensia alimentară și neapărat custodia să fi exclusivă mie. Ca să nu îmi pună bețe în roata din răzbunare în momentul în care o voi înscrie la gradi/ școala, vom merge la medic sau în alte situații.
Aș vrea ca toate deciziile să îmi aparțină, având în vedere ca până acum nu a prezentat nici cel mai mic interes. Cum e vorba din popor…”Dacă plătești ai și pretenții”, așa mă gândesc ca va reacționa o dată cu instanța. După ce va plăti, se va ridica cu pretenții asupra copilului, nu vreau să îl ia de lângă mine, nu pot concepe acest lucru.
Mențiune: Am auzit ca tatăl colului ar fi logodit și ca ar urma anul acesta să se căsătorească și cu acte.
Aș avea șanse la custodie totală? Vă mulțumesc din suflet!
Mergeți la un avocat pt a va explica exact ce drepturi aveți ce puteți obține,Aveți ceva nelămuriri,unele informatii le amestecați sau sunt eronate etc.Sunt lucruri pe care o sa le discutați punctual pt a intelege exact,un forum nu poate sa suplinească o discuție de o ora cu un specialist..
In situația în care dau în judecată tatăl copilului( 1 an) pentru pensie alimentara și recunoaștere, instanța va obliga tatăl să facă testul ADN pe cheltuiala lui în urma negării recunoașterii?

cererea dvs e de stabilire a pternitatii, In prima faza, veti avansa dvs banii pt test, apoi recuperati de la el ca si cheltuiala cu judecata.
In afara de pensie de intretinere, puteti cere si jumatate dfin cheltuielile cu sarcina si lauzia.
Puteti cere sa exercitati singura autoritatea parinteasca, aveti sanse daca si el e de acord. Ca motiv sa cereti e faptul ca nu l-a vrut si ca nu ii pasa, ramane dfe vazut cat de temeinic e motivul.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității Nina06 Nina06 Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tata?!!!!! OANAMIRELACUCU OANAMIRELACUCU buna ziua.am si eu un subiect de adus in discutie...un copil in afara casatoriei.mama ascunde sarcina pana la 8 luni.la 8 luni se decide sa-i spuna ... (vezi toată discuția)
Cand pot face testul de paternitate? Oanadombos Oanadombos Buna seara,am trăit în concubinaj cu tatăl fetiței mele timp de 4 ani jumate,relația s-a deteriorat în timpul sarcini ceea ce a dus si la despărțire, ... (vezi toată discuția)