avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In apartamentul de deasupra mea locuiesc in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In apartamentul de deasupra mea locuiesc in chirie ...

Buna ziua! In apartamentul de deasupra mea locuiesc in chirie doi tineri ucraineni, foarte zgomotosi. Zgomotul din timpul zilei este asemanator celui al unor betivi dintr-o bodega: vorbesc tare, rad in hohote, isteric uneori, lovesc/manuiesc mobilierul. Dupa ora 22, cand incepe intervalul de liniste obligatorie, unul dintre ei continua cu acele zgomote, vorbind tare si razand prosteste in timp ce comunica online cu altii, pana spre dimineata. Proprietarii apartamentului le tin partea, pt ca altfel ar pierde banii de pe urma lor, iar vecinii din lateralele apartamentului lor spun ca ei nu aud nimic, solidarizand vizibil cu proprietarii apartamentui, eu fiind relativ nou in bloc. Am sesizat Politia, au luat declaratii vecinilor care la fel au zis ca totul e ok, si nu au tinut cont de plangerea mea, nici de probele mele audio spunand ca nu sunt acceptate! Deci nu conteaza ce declara victima, ci ce declara vecinii!! Nu am cum sa gazduiesc un politist, noaptea mai ales, pt a auzi el insusi larma produsa de chiriasi iucraineni! Ce e de facut in cazul meu? Ca sa fac o paralela, cand o eleva minora a declarat ca fost agresata sexual de profu de sport, care a avut grija sa fie in afara camerelor de luat vederi, deci fara sa poata proba abuzul, aceasta a fost crezuta pe cuvant, si agresorul pedepsit. De ce in cazul meu nu se tine cont de ceea ce declar eu?! Si altceva, proprietarii apartamentului mi-au zis ca daca ma mai iau de chiriasi degeaba, ma vor da in judecata pt hartuire! Rog consiliere avizata, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Relu Galateanu , utilizator 12:43, 2 Mai 2024
Se tine cont de declaratia dvs., insa legea 61/1991 tine cont, in primul rind, de constatarea personala a politistului. Iar in ceea ce priveste celalalt caz, nu a fost pedepsit agresorul sexual din cauza acelei declaratii, ci pentru ca au fost suficiente probe sa-l incrimineze.
Profesorul și-ar fi recunoscut fapta într-o discuție privată, însă informația a ajuns și la procurori.
Judecătorii au considerat că sunt suficiente probe care să îl incrimineze pe bărbatul de 45 de ani și au decis ca acesta să fie arestat pentru 30 de zile.


[ link extern ]


Relu Galateanu a scris:

Deci nu conteaza ce declara victima, ci ce declara vecinii!! Nu am cum sa gazduiesc un politist, noaptea mai ales, pt a auzi el insusi larma produsa de chiriasi iucraineni! Ce e de facut in cazul meu? Ca sa fac o paralela, cand o eleva minora a declarat ca fost agresata sexual de profu de sport, care a avut grija sa fie in afara camerelor de luat vederi, deci fara sa poata proba abuzul, aceasta a fost crezuta pe cuvant, si agresorul pedepsit. De ce in cazul meu nu se tine cont de ceea ce declar eu?! Si altceva, proprietarii apartamentului mi-au zis ca daca ma mai iau de chiriasi degeaba, ma vor da in judecata pt hartuire! Rog consiliere avizata, multumesc!


Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca dvs. v-ati adresat acestui forum pentru a va raspunde la intrebarile puse.
Ciudatenia este atitudinea vecinilor dvs, care :
... au luat declaratii vecinilor care la fel au zis ca totul e ok,...

Nu tin partea organelor de politie, dar fara niste declaratii credibile, nu prea pot face mare lucru.
Totusi, chiar si asa, org. de politie ar trebui sa faca putina lumina in aceasta situatie, sa discute cu chiriasii, sa le atraga atentia. In fine, am mai auzit asemenea intamplari. Baietii acestia (chiriasii) nu realizeaza cat de mult sunt ajutati de RO, de fapt de catre noi toti...


Adam Grecu a scris:

Inteleg ca dvs. v-ati adresat acestui forum pentru a va raspunde la intrebarile puse.
Ciudatenia este atitudinea vecinilor dvs, care :
... au luat declaratii vecinilor care la fel au zis ca totul e ok,...

Nu tin partea organelor de politie, dar fara niste declaratii credibile, nu prea pot face mare lucru.
Totusi, chiar si asa, org. de politie ar trebui sa faca putina lumina in aceasta situatie, sa discute cu chiriasii, sa le atraga atentia. In fine, am mai auzit asemenea intamplari. Baietii acestia (chiriasii) nu realizeaza cat de mult sunt ajutati de RO, de fapt de catre noi toti...

Declaratii credibile… De ce as minti? Pana la varsta asta (56) nu am facut vreodata nicio reclamatie, niciunde. Datorita arhitecturii/dispunerii apartamentelor, intre dormitorul ucrainenilor si dormitoarele vecinilor martori exista doua holuri late de 2m, cate unul pt fiecare apartament, si e normal sa nu fie deranjati prea tare de larma. Dar pe mine ma desparte de ei doar un planseu, tavanul! Politia mi-a trimis pe email o instiintare precum ca ucraineni au fost pusi in tema cu legislatia romaneasca pt ordinea si linistea publica, si cazul ramane cumva in atentia lor. De frica, chiar in acea seara au tras un show memorabil. Deci acesti indivizi, cat si conationalii lor, sunt din acelasi aluat precum fratii lor de sange, rusii. Fugind ca niste lasi, abandonandu-si familiile in calea invadatorilor, in loc sa fie recunoscatori “Barbosului” si tarii gazda, ei se comporta ca niste invadatori fara scrupule. Acestia doi joaca jocuri online, si cand pierd sau castiga urla si tropaie precum cei din galeriile de fotbal, fara exagerare. Iar noaptea, unul dintre ei este youtuber sau naiba stie, si vorbeste tare, rade bezmetic, sau striga toata noaptea. Si cum politistul nu-si petrece noaptea in casa si alaturi de familia mea pt a constata fapta, eu nu sunt crezut si automat nu se ia nicio masura impotriva lor. Imi pare rau ca nu pot atasa fisiere audio sa va convingeti…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriași gălăgioși adriana7373 adriana7373 Buna ziua, Locuim intr-un bloc nou, cu așa-zișii pereți de carton, apartament in proprietate personală. Sub noi locuiește o chiriașă care nu prea ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,azi am primit prin posta atat eu cat si sotul meu,cate ... paula38 paula38 Buna ziua ,azi am primit prin posta atat eu cat si sotul meu,cate o amenda de la politia locala pe legea 61,in care se specifica ca am fost amendati pt ca am ... (vezi toată discuția)