avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara cu respect,am o intrebare.Ce pasi trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara cu respect,am o intrebare.Ce pasi trebuie urmati ptr ...

Buna seara cu respect,am o intrebare.Ce pasi trebuie urmati ptr procedura de anulare a Ci?Fiica mea in urma unui concubinaj toxic de aproximativ 4 ani cu un anume individ,acesta a reusit so pacaleasca sai faca mutatie in garsoniera proprietate personala a ei,desi cu aproximatie acum 2 ani si certurile dintre ei au degenarat in rau aceasta ia facut ordin de protectie,pe care la incalcat si ptr care atunci a facut inchisoare credca 1 an sau reimpacat dar certurile au continuat,acum a depus din nou un ordin de protectie impotriva lui ptrca ea in acest moment locuieste la mine caci ia furat cheile de la garsoniera telefonul laptopul si converseaza pe toate retelele in numele ei,el nu vrea sa paraseasca garsoniera pe motiv ca are mutatie dar e clar ca in asemenea caz de violenta nu se poate locui impreuna,au doar o camera,Ce pasi trebuie urmati ptr anularea cartii de identitate?Multumesc.Cu respect,astept un raspuns.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate sa o oblige nimeni sa-i mai dea o cheie. De asemenea nu are rost sa il acuze ca i-a furat cheia si restul. Daca concubinul este in casa cand se sparge usa ar fi bine ca afara de lacatus sa mai fie 1-2 martori ca a sunat la usa, ca nu i s-a raspuns si sa zica ca si-a pierdut cheile. Insa nu-l poate da afara din casa atunci daca el nu face scandal si merge si se pune in pat, de exemplu, nimeni nu-l poate scoate cu forta atunci. Asa ca ar fi bine ca deschiderea usii sa se faca cand nu este acasa.
Privitor la cererea de evauare - actele de proprietate pot fi eliberate in copie de notariatul unde s-au facut iar extrasul de carte funciara de la OCPI contra 20 de lei. Insa aveti nevoie de avocat pentru ea, nu o sa va descurcati. Daca schimbati insa incuietoarea cand nu e acasa nu il mai evacuati ca nu mai aveti pe cine. Mergeti mai departe cu ordinul de protectie si gata.
3 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti voie, legal, sa intrati intr-un imobil care este doar locuinta altei persoane fara acceptul sau. Chiar daca este proprietatea dv.

Contactati un avocat, daca fiica avea unul, nu pleca fara o evacuare prin ordin de protectie.
In rest, incercati sa o sustineti in orice situatie. Aveti in minte sa nu o judecati, victimele pleaca in medie de 7-8 ori pana se desprind definitiv. Uneori desprinderea definitiva este prea tarzie... Sustineti-o, aratati-i violentele, faptul ca viata ei sta pe loc, ca are vanatai, ca o subjuga emotional sau psihologic, dupa caz, ca nu are prietene, ca nu iese etc.

Inca odata, vorbiti cu un avocat. Fiica dv. fie se muta in garsoniera ca se impaca cu el si el e de acord, fie cere in instanta evacuarea lui, altfel nu merge legal. Exista varianta sa incerce un ordin de protectie cu evacuarea lui, insa pentru asta trebuie sa nu fi trecut prea multe saptamani de cand ea a plecat de acolo.
Cheia nu conteaza.
Timpul este important, nu lasati sa treaca prea mult. Ajutati-o sa actioneze, adesea este foarte greu pentru victime sa ia decizii sau sa actioneze, le este foarte greu, au fost obisnuite sa nu o faca.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liliana Gradinaru a scris:
Nu aveti voie, legal, sa intrati intr-un imobil care este doar locuinta altei persoane fara acceptul sau. Chiar daca este proprietatea dv.

E locuinta comuna, Liliana, locuinta comuna in care concubinul abuziv nu o mai lasa de cateva zile. Poate intra cand are chef mai ales ca e doar a ei.
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu mai este locuinta ei, asa am inteles, ea acum locuieste la mama ei. Daca am inteles gresit, imi cer scuze.

Proprietatea e altceva, dreptul de proprietate nu da drept sa intri peste oricine locuieste acolo. Eu vorbesc despre domiciliu, care este protejat de lege.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calea mai simpla sa nu ajungeți la judecatorie... Dacă fiica nu mai are domiciliul în garsoniera, făcut din nou domiciliul acolo. Apoi mers la poliție și spus că nu i se permite accesul plus că individul e violent și cerut un nou ordin de protecție dar pe un nou domiciliu nu la dumneavoastră. Iar dacă nu mai are actele de proprietate pt a-si face din nou domiciliul acolo, mers la notariatul unde s-a perfectat tranzacția si cerut copii. Succes!
PS Legat de laptop, telefon și conturile de socializare, puteți face o plângere și pt violarea corespondenței inițial, vă va ajuta la obținerea ordinului de protecție.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
marianliviuh, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)
Intimidare si amenintare cu moartea IRISL IRISL Buna ziua, In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani : - ce cale legala ar exista pentru: a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)