avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... situaþie de incompatibilitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

situaþie de incompatibilitate

Bună seara,sunt consilier local si am o nelămurire-în cazul în care într-o ședință de consiliu se discută prelungirea unui contract cu o întreprindere familială,la care asociați sunt socrul și soacra fratelui meu-eu am voie să particip la dezbateri și să votez,fără a fi declarată nulă hotărîrea de consiliu,avînd în vedere că nu exisră relație de rudenie sau de afinitate între mine și respectivii?
Cel mai recent răspuns: clarias , utilizator 07:11, 1 Martie 2010
Potrivit art. 46, alin. 1 din legea 215/2001 "Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local". Ori, fiind vorba de parintii cumnatei dumneavoastra .... mi se pare ca prin fratele dumneavoastra exista un interes patrimonial .... iar parerea mea este ca ar trebui sa va abtineti de la vot.
Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interes ana55 ana55 Sunt consilier local,iar tatal meu detine un SC care solicita prelungirea unui contract de inchiriere pentru un spatiu ,apartinand domeniuylui public al ... (vezi toată discuția)
Consilierul local bordea_stelica bordea_stelica Conform art. nr. 46 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, ”nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor ... (vezi toată discuția)
Nu poate lua parte vulturu39 vulturu39 Conform art.47(1) din LEGEA nr.215 din 23 aprilie 2001 Legea administrației publice locale, nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor ... (vezi toată discuția)