avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii intre o Persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii intre o Persoana Juridica si o Persoana Fizica

Exista vreo forma (legala) de Contract de Presari Servicii intre o PJ si o PF?

Adica in situatia in care firma organizeaza un curs iar formatorul este o persoana fizica, in ce conditii pot sa inchei un contract cu acea persoana fara a incheia un CIM? Mentionez ca durata crsului este de 3 zile.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 17:41, 5 Aprilie 2010
Incheiati un contract de prestari servicii pe durata de 3 zile.
Daca persoana respectiva are calitatea de a preda acele cursuri, incheiati o conventie civila (pentru care ii opriti 16% impozit pe venit) care are ca obiect predarea cursurilor pentru angajatii dvs pe o perioada de ... zile/luni/ani, sanctiuni, obligatii si drepturi, etc.
Am un SRL si vreau sa obtin un credit, insa nu am experienta si "cunostintele" necesare in piata, iar pt asta angajez/contractez un tert. Acest tert ma ajuta sa gasesc o banca de la care sa iau creditul. Il voi plati numai daca iau creditul.

Pot sa inchei cu aceasta terta persoana fizica o conventie civila? Sau persoana in cauza trebuie sa fie PFA?

Eu ca SRL am vreun risc daca inchei conventia civila cu persoana fizica (care nu e PFA)?

Multumesc
Sigur ca puteti incheia o conventie civila cu orice fel de persoana fizica. La obiectul contractului scrieti exact ce anume va face prestatorul, ce obligatii trebuie sa indeplineasca, ce drepturi si obligatii are beneficiarul (adica SRL), etc.
Riscul pe care si-l asuma beneficiarul apare ca orice alt risc contractual pe care si-l asuma orice parte contractanta in orice fel de contract/conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare dumis dumis Buna ziua As avea si eu nevoie de un model de contract de colaborare presari servicii intre o societate comerciala si o persoana fizica. Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Exista vreun contract? sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! As dori sa stiu ca reprezentant al unui SRL daca pot incheia vreun contract/conventie etc cu o persoana fizica grafician care ma poate ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)