avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Activitate ga-ga

Activitate ga-ga

Buna seara
am depus declaratia 100 pt trimestrul 4 2013-am uitat ca ramane de facut doar 101
am incercat sa depun 710, dar la validare ma atentioneaza ca nu este ok ca si perioada :"-incepand cu 12.2012 cod obligatie = 103 nu poate fi folosit pt. luna 12
"
ce ma sfatuiti sa fac?
m-am gandit sa mai depun 100 odata cu minus atata timp cat 710 nu pot depune, dar cred ca nu o voi putea depune pt ca voi avea 2 decl pe aceeasi perioada
multumesc anticipat
buna seara!
la un service auto valoarea de garantie la o piesa de schimb pe ce cont este corect sa o inregistrez? pe ct 371?
multumesc anticipat
o seara frumoasa !
Buna seara
Am o intrebare-am factura de electricitate de inregistrat pentru o persoana juridica platitoare de tva , pe care apare asa:
furnizor ELECTRICA FURNIZARE SA din Bucuresti cu un cod de inregistrare fiscala ...., prin AFEE din oras x... cu CIF
Pe ce cod /cui inregistrez eu factura in contabilitate?
pe codul de Bucuresti sau pe cel din orasul meu?
Multumesc anticipat
chiar si pe activ de la art 133 alin 4- ?
va rog si alte opinii daca se poate.
buna ziua !
am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva acolo , la noi este neimpozabila aceasta operatiune - beneficiarul mi-a comunicat codul valid de tva ) de a ma inregistra ca platitor de tva aici ? sau doar dupa ce depasesc cei 35000 de eur? mentiozez ca deocamdata sunt inregistrat ca neplatitor de tva.
multumesc anticipat!
o zi frumoasa !
Răspuns la discuția tva prestari servicii
buna -fara tva - nu este impozabil in Romania - daca sunt si alte pareri va rog!
Răspuns la discuția declaratia 390
danike a scris:

am spus foarte clar, aceste servicii se incadreaza la art. 133, alin 4, nu la art. 133, alin 2.
ori in 390 si ROI este vorba de serviciile carora li se aplica prevederile art. 133, alin 2, corect?

pct 14 din norme
(1) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii.

art. 158^2
(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
c) prestări de servicii intracomunitare, respectiv servicii pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;

sper ca ati inteles acum :)
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca se poate in urmatorul aspect- am salariat trimis in delegatie in ue - primeste diurna dar in plus imi aduce si alte bonuri cum si-a cumparat mancare .Aceste bonuri de mancare in plus -care apar si pe extrasul de cont - sunt deductibile ? eu stiu ca din diurna trebuie sa isi asigure si mancarea si cazarea .
multumesc anticipat.
buna seara,
legat de acest subiect depunere declaratii cu certificat digital,vreau sa va intreb : care este ultima luna (ca si raportare de declaratii -) in care putem merge pe depunere clasica ?(ghiseu....)
deci declaratiile aferente carei luni le pot depune inca la ghiseu ?
revin cu urmatoarea nelamurire: masina fizic este predata, o folosesc dar ma nelamureste partea cu tva -ul -am tot citit si rascitit art 145 din codul fiscal si nu ii dau de cap-"art 145.1:
În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii,
(aici as zice ca ma incadez eu)
iar la pct 4 scrie 4) Prevederile prezentului articol se aplică până la data de 31 decembrie 2011 inclusiv.
acu chiar nu mai inteleg - pot deduce acest tva(trebuie sa apara in decontul de tva sau nu? ) prefer sa mai intreb odata si sa fiu sigura ca inteleg bine. multumesc.