avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate btc

Activitate btc

Putem cere un duplicat al actului de deces de la starea civila, daca numele nostru este gresit, dar suntem trecuti in anexa 24? N-ar ajuta foarte mult!
Multumesc!
Buna ziua!

Suntem 3 frati, cu nume diferite desi avem aceeasi parinti naturali, decedati. Unul dintre noi are numele corect, ROTARU, ceilalti doi BUCUR- ROTARU - din greseala starii civile, fiindu-ne atasate numele Bucur după o poreclă. La dezbaterea mostenirii ne-am confruntat cu fratele nostru cu nume corect, acesta deținând actele originale ale parintilor decedati. Pentru succesiune, trebuie sa ne schimbam actele de nastere, dar fratele nostru nu vrea sa ne dea originalele. Ce putem face in această situație? Va multumesc mult pentru ajutor!
Filmarea sau fotografierea persoanelor cu handicap grav dintr-un centru de zi, fara acordul familiei, sunt interzise de lege? Daca da, puteti sa-mi specificati conform carei legi?

Multumesc!

Răspuns la discuția Pensie intretinere
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie intretinere
Liceul l-a terminat in iunie 2015, cand avea 20 ani. Pentru a continua plata pensiei de intretinere trebuie sa faca dovada continuarii unei forme de invatamant? Daca nu a facut aceasta dovada sunt obligat de lege sa platesc pensia de intretinere?
Daca cel caruia i se plateste pensia de intretinere isi termina studiile liceale dupa implinirea varstei de 18 ani,pentru a primi in continuare pensia trebuie sa faca dovada continuarii studiilor ? In cazul in care acesta nu dovedeste continuarea studiilor, parintele care platea aceasta pensie de intretinere poate fi executat silit?

Va multumesc!
Discuție Mansardare
Locuiesc intr-un bloc format din P+1 etaj, la etaj. As vrea sa schimb acoperisul care este degradat si sa mansardez. Care sunt pasii care trebuie urmati? Am nevoie de obtinerea Certificatului de Urbanism?
Multumesc!
Buna ziua!

In urma cu o luna,am avut timp de 4 ore tensiune de 380 V la prize. Evident,aparatura electrocasnica s-a defectat. Am facut o plangere in acest sens,care pana in prezent nu s-a solutionat. Intrebarea mea este: trebuie sa achit toate facturile de reparatie si apoi voi fi despagubita? Sa astept pana se vor ocupa dumnealor de aceasta problema? Facturile originale trebuie sa ramana la mine sau la dosar?
Va multumesc!
Buna ziua! Ce etape sunt de parcurs pentru realizarea dosarului pentru acordarea despagubirilor si compensatiilor cetatenilor romani cu bunuri ramase in Basarabia?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!