avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate marius1968

Activitate marius1968

Buna ziua
Din 2009 si pana in 2011, am avut control de fond, rambursari de TVA aproape lunar, datorita investitiei in curs ,,ansamblu rezidential X''.
Desi am deschis discutia in legatura cu obligativitatea casei de marcat, mi s-a spus ca e obligatorie doar la comertul cu amanuntul si prestari servicii catre PF.
Acum, GF imi da amenda si suspenda activitatea pentru ca nu am casa de marcat.
Trebuie sau nu casa de marcat pentru vanzarea catre PF a apartamentelor construite, incasarea ratelor si a utilitatilor, acestea din urma fiind refacturate ???#-o
Ca sa fiti agent de asigurari nu trebuie sa infiintati PFA si ma indoiesc ca o sa realizati din asigurari mai mult de 4 salarii medii pe economie, respectiv 8468 lei pt 2012.
Din pacate, da. Aceste contributii se datoreaza de toate persoanele fizice care realizeaza venituri de natura profesionala.
Răspuns la discuția factura avans din UE
Avansurile se trec in 300 si 390 in luna cand au fost inregistrate, deci iunie.
Răspuns la discuția ajutati-ma cu o informatie
Nu le-ati platit sau nu le-ati inregistrat? Pentru ca este destul de greu sa-mi inchipui, cum s-a realizat inventarierea de sfarsit de an, atat la dvs. cat si la furnizori.
Nu le-ati platit, le puteti plati acum, daca insa nu le-ati inregistrat....depinde de ceea ce ati hotarat impreuna cu partenerii dvs(furnizorii).
Succes!
Răspuns la discuția noul tva in comertul cu amanuntul
Aveti doua variante:
1- fie diminuati adaosul comercial prin marirea TVA neexigibil cu 5% : 378=4428
2- fie mariti stocul de marfa prin marirea TVA neexigibil cu 5% : 371.02=4428
Răspuns la discuția Valorea minimã a unei chirii
Nu. Iar daca nu vreti sa platiti nici un impozit, puteti incheia un contract de comodat, valabil, incheiat intre parti, sub semnatura privata. Nu este nevoie de autentificare la vreun notar sau avocat.
Răspuns la discuția plata chirie persoana fizica
Da. Si daca este persoana fizica, plata se face pe baza de dispozitie de plata.
Răspuns la discuția rezerva legala
117 reprezinta profitul nerepartizat din anii precedenti. Printr-o hotarare a Adunarii generale a asociatilor(actionarilor), puteti repartiza cota parte din acesta la rezerve legale.
Răspuns la discuția suspendare activitate
In perioada suspendarii, atat platile cat si incasarile se fac prin banca, nu se mai emit chitante, iar contabilizarea lor se face la reluarea activitatii.