avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate yulytgv

Activitate yulytgv

Răspuns la discuția ce trebuie platit dupa divort?
Veti plati onorariul avocatului sotiei daca acesta solicita cheltuieli de judecata si casatoria se desface din vina d/voastra.
In legatura cu paternitatea puteti face o cerere de tagada a paternitatii si sa solicitati efectuarea unui test ADN, se efectueaza la Institutul Mina Minovici si se plateste de cel care solicita testul.
Răspuns la discuția Drept civil
Prin intampinare raspundeti fiecarei carui punct din cererea de chemare in judecata pe care banuiesc, ati primit-o atasata de citatie. Intampinarea o depuneti in atatea exemplare cate parti sunt plus unul pt. instanta . Inscrisurile pe care intelegeti sa le folositi in apararea d/voastra le depuneti in copii atasate de intampinare.
Bafta.
Răspuns la discuția Renuntare la preaviz
Pentru a va lua concediu fara plata aveti nevoie de aprobarea conducerii, de asemenea partile de comun acord pot renunta sau micsora perioada de preaviz, in ambele situatii aveti nevoie de aprobarea angajatorului.
Răspuns la discuția Perimare???
Nu, deoarece suspendarea va dainui pana cand hotararea pronuntata in pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabila.
Răspuns la discuția Partaj
Nu, pentru ca imobilul nu face parte din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
Răspuns la discuția CIM cu timp partial
Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru. De ex. daca un angajat cu acelasi studii si pe un post similar, cu contract individual de munca cu norma intreaga are un salariu de baza de 800 lei, cel cu jumatate de norma are 400 lei.
Răspuns la discuția Demisie
Da, daca promovati examenul sau concursul.
Răspuns la discuția norma de munca
De cele mai multe ori in fisa postului este trecut si faptul ca angajatul indeplineste si alte sarcini la solicitarea conducerii, daca sarcinile le efectuati in afara orelor de program aveti dreptul la timp liber corespunzator orelor suplimentare efectuate, ore pe care trebuie sa le treceti in condica de prezanta.
Prin ordin M.S 870/2004 este reglementat faptul ca norma de munca pentru personalul din laboratoarele de radiologie este de 6 ore, astfel, in contractul de munca se trec cele 6 ore, care reprezinta norma de munca pe care trebuie sa o realizeze acest personal si nu o fractiune. Sunt conditii speciale de munca.
Nu faceti confuzie cu contractul individual de munca cu timp partial.
Răspuns la discuția partaj
in urma partajului cota care ar reveni fiecaruia dintre d/voastra este de 1/2. actualul sot locuieste acolo avand acceptul sotiei care are dreptul la jumatate din imobil. D/voastra puteti fi despagubit pt. jumatatea care va revine.