avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai8

Activitate Mihai8

800
Avem dar se referă la disponibilizări colective

Cornel Vasile a scris:

Cati salariati sunteti in total?

Aveti ccm la nivel de unitate?

Angajatorul pentru a nu plăti salarii compensatorii face o disponibilizare mascată sub pretextul că desființează posturi,cate 29 de posturi,urmând ca luna viitoare sa desființeze alte 29 de posturi și tot așa.Cum se poate ataca aceasta decizie care lasă oamenii pe drumuri fara nicio compensare materială?
Pot vinde o proprietate daca sunt in litigiu cu chiriasul ,pentru neplata chiriei inainte de pronuntarea sentintei?
Vă mulțumesc!
Salariu minim.
Daca un salariat avea in decembrie un salariu brut de 2990lei iar de la 01 ianuarie 2023 salariu minim s-a majorat la 3000 lei ,respectivului salariat i se aplica reducerea fiscala de 200 lei?
Poate un sindicat reprezentativ la nivel de intreprindere sa interzică participarea la negocierea C.C.M. unui alt sindicat "nereprezentativ" din aceeasi intreprindere ?
In cazul in care ziua decesului unui parinte coincide cu perioada in care ma aflam in concediu de boala,nu pot beneficia de cele 3 zile libere platite intrucat CCM stipuleaza ca:"Daca evenimentele familiale intervin in perioada in care contractul individual de munca al salariatului este suspendat,inclusiv pentru reducerea temporara a activitatii indemnizatia cu 75% din salariul de baza,zilele libere platite nu se vor acorda"?
Buna seara!
Daca ai contractul suspendat(concediu fara plata )la o firma,te poti angaja la o alta firma pe perioada concediului fara plata?







La divorț s-a stabilit plata lunara a pensiei de intretinere minor pentru copilul rezultatat in urma mariajului,copil aflat in custodia mamei.De putin timp sotia mea a decedat si mi-am luat copilul acasa.Care sunt caile pentru a recapata dreptul legal de paternitate si ca angajatorul sa nu-mi mai opreasca pensia de intretinere?
Intr-o fabrica paza are dreptul sa sechestreze un salariat la intrarea la program pe motiv ca miroase a alcool?Asta dupa ce i-a fost luata legitimatia ?Efectiv nepermitindu-i respectivului salariat sa iasa din unitate,incuindu-i poarta.
În temeiul art.65 aln.1 din Legea 53/2003,Compania la care lucram mi-a desfiintat postul de munca la data de 2.04.2020 si implicit mi-a fost desfacut contractul individual de munca dupa perioada de preaviz.Sindicatul al carui membru eram a negociat o prima de Paște pe care patronatul nu a putut sa o onoreze intr-o singura transa .(motive financiare)
Urmând ca aceasta sa se acorde in doua transe respectiv la data de 16 Aprilie si 18 Mai.
De prima parte a primei am beneficiat fiind inca salariatul companiei,de cea de a doua transa nu,intrucat reprezentatii patronatului spun ca nu mai sunt salariatul lor.
La data cand s-a stabilit cuantumul primei de Paște eram angajatul lor.Nu ar fi corect sa beneficiez si de cea de -a doua tranșă?