avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate savumarin

Activitate savumarin

Între anii 2000 și 2003 am lucrat la o firmă românească. Acea firma, deși era de nivelul unei multinaționale, nu respecta nici cel mai elementar drept al angajaților. Nu mai am înscrisuri, dar un avocat priceput sunt convins că poate deconspira abuzurile pe care le-au făcut administratorii firmei și poate obține îndreptățite daune pentru abuzurile săvârșite. Eu sunt victimă a acelor abuzuri și pot depune mărturie. Va mulțumesc anticipat.
Cumpărat de la Kaufland, cozonac de la Cake Mania. Pe ambalaj termenul era ok, mai avea 7 zile până la expirare, înăuntru cozonacul era mucegăit vizibil. Ce despăgubiri pot solicita, în afara de contravaloarea produsului?
Răspuns la discuția carte munca
Totusi, daca dorim la un moment dat sa vedem si noi, ca angajati cetateni ai acestei tari, pe unde am lucrat, daca s-au inregistrat contractele sau au fost doar hartii stampilate scoase la imprimanta, chiar nu exista institutie care sa ne elibereze o copie de pe cartea de munca asta noua, in format electronic? Din cate am reusit sa aflu, e o chestiune deosebit de complicata, ca si cum ai cere sa ti se dezvaluie un secret de stat. La un moment dat mi s-a atras atentia sa pastrez toate copiile contractelor de munca pe care le-am semnat de-a lungul timpului, pentru ca sunt slabe sperante sa obtin de la ITM, acolo unde e revisalul ala in care se presupune ca se inregistreaza orice miscare- vreo adeverinta.
In concluzie, nu se vrea, sau nu suntem inca la nivelul necesar de informatizare incat sa i se poata elibera oricarui cetatean o copie a cartii de munca (sau cum s-o numi ea acum) ?
Va multumesc
Discuție Amenda RATB
Duminica, orele 13.00, statia Universitate, ma urc intr-un autobuz, caut un loc unde sa-mi pot desface rucksacul sa pot scoate cardul ca sa-l validez...cand de-odata un tanar ma intreaba daca mi-am validat cardul. Raspund mirat ca m-am suit de 15 secunde si uitandu-ma la aparat vad ca era oricum blocat pe ”control”. El sustine ca a vazut ca n-am intentia sa validez. Recunosc ca de unde la inceput eram amuzat, a inceput sa ma socheze si sa ma enerveze insistenta cu care imi cerea actele. Si mai socat am fost cand la urmatoarea statie, colega lui a cerut soferului sa nu deschida usa, si soferul chiar n-a deschis-o. Am mai mers o statie, am coborat si au coborat si ei (tanarul controlor si colega lui mai un varsta, tot asa de hotarata sa ma amendeze). Desi i-am spus ca nu-i dau nici un leu si nici un act, ea mi-a spus ca trebuie sa-mi dea amenda si apoi eu o pot contesta. Am vrut sa ma urc in alt autobuz, dar controloarea a mers la sofer si i-a cerut sa stea pe loc, iar soferul s-a conformat. Ma simteam ca boierul din punguta cu doi bani. Tanarul controlor a chemat un echipaj de politie din zona. Eu am prezentat buletinul poitistilor, dar i-am rugat sa ma asigure ca nu vor da datele mele contoloarei deoarece nu are motive sa ma amendeze. Politistii m-au asigurat ca nici macar nu au voie sa dea datele personale, dar daca RATB va face o cerere oficiala, atunci politia le va pune la dispozitie datele mele. Lasand la o parte sentimentele de dezgust, scarba si furie pe care mi le-au starnit cei doi controlori. as vrea sa intreb ce sanse am si ce implica o eventuala contestare a amenzii (sub aspect de timp si bani). Pe de alta parte, fiind intezis sa pedepsesti fizic controlorii impertinenti si agresivi, ce cai legale de epurarea ratb-ului de asfel de specimene sugerati. Scuze pentru lungimea intrebarii, va multumesc
Răspuns la discuția Citație
La sediul politiei dupa o scurta discutie s-a dovedit că a fost o ”confuzie regretabilă”, dar eu i-as zice penibilă, mai ales ca sub ochii mei, din 2 clikuri, agentii au identificat persoana care trebuia citată. De bucurie că am scăpat așa repede, am uitat să recomand agentilor ca altadata sa fie un pic mai atenti si nu asa superficiali si grabiti sa sara pe primul om le iese la alfabet
Răspuns la discuția Citație
Mă gândesc că unui avocat trebuie sa-i achit un onorariu pentru timpul si consilierea pe care le acordă, si daca la final se lămureste ca nu sunt eu faptuitorul, cheltuielile oricum le suport...cum s-ar zice, si citat si cu banii luați. Exista vreo posibilitate ca să-mi recuperez banii de undeva (printr-o chitantă sau factură eliberată de avocat). Stiu că sună cam a țață cârcotașă, dar e o realitate.
Răspuns la discuția Citație
Dacă citația se dovedește o eroare, pot pretinde daune pentru disconfortul si stressul creat mie si familiei? Vă reamintesc că pe citatie scrie că sunt chemat in calitate de faptuitor, cuvânt care ne-a șocat puternic
Răspuns la discuția Citație
Mulțumesc pentru răspuns, deci sunt pasibil de închisoare. Paradoxul e că eu n-am fost, nu sunt și cred că am șanse minime sa fiu vreodată functionar public....deci?
Discuție Citație
Am descoperit azi înfipte în tocul ușii 2 citații prin care să mă prezint la sectia de politie în calitate de faptuitor in cauza art 246 cp. La sfârsit e pomenit un dosar penal nr... din 2009. Oricat de mult mi-am scormonit prin memorie, n-am reusit sa-mi dau seama ce naiba poate fi asta, de aceea ma adresez dvs, poate ați mai auzit de asemenea năzdrăvănii. Vă mulțumesc
Răspuns la discuția Gestionar in concediu medical
In cazul concediului medical, gestionarul nu mai poate merge la serviciu din motive medicale neprevazute, si ca atare nu poate verifica si preda stocurile cu proces verbal. Cand se insanatoseste el revine la serviciu si constata (verificand stocurile) ca ceilalti 3 lucratori din depozit au dat peste cap stocurile. Ei sunt exonerati de raspundere deoarece nu au semnat nimic (gestionarului fiindui imposibil să predea gestiunea cuiva deoarece fusese imobilizat din cauze medicale).
Va multumesc