avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta1234

Activitate nicoleta1234

Răspuns la discuția inventarierea unei gestiuni
Angajatorul face inventar cand vrea el ...in termen mai mic decat prevede legea. Deci veti emite o decizie de inventariere cu componenta comisiei. Daca gestionarul refuza sa participe ;a inventariere ii luati declaratie ca nu participa, specificati ca-i luati si cheile de la toate spatiile ....si veti face inventarul.
Daca gestionarul refuza sa participe....incercati cu intimidare.." sanctiuni pe codul muncii.."
Genul de astfel de inventare...nu sunt prea "fericite".
Daca doriti sa-l schimbati pe gestionar , decizia ar trebui sa sune de predare-primire ...iar la inventar ar trebui sa participe viitorul gestionar.
Despre lipsa in gestiune....se imputa, dosar penal,,desfacere contract de munca in functie de marimea prejudiciului si hotararea conducerii.
Nu mi se pare corect. Mai ales ca ambele sunt pe perioada nederminata.
In opinia mea trebuia incheiat un singur CIM iar in fisa postlui sa se inscrie sarcinile ..inclusiv cele de evaluator. daca intre timp s-ar schimba solicitarile angajatorului se putea reinoi CIM cu act aditional.
Cred ca pt programul de 6 ore , functia inginer , se trece in cartea de munca..astfel ca nu se platesc toate datoriile catre bugetul de sta si fonduri speciale...IASTA R NGINERIE FINANCIARA..sau FISCALA.
Asa se intampla cu ff multe acte normative in Romanica...dau nastere la interpretari. ..
ally.emilly a scris:

O autoritate contractanta ( AC) initiaza procedura "cererii de oferta", chiar daca valoarea totala a produselor pe care doreste sa le achizitioneze este mai mica de 10.000 euro. AC incheie contractul de furnizare de produse cu B. Pe parcursul derularii contractului AC solicita de la B, cu care a incheiat contractul de achizitie publica, si alte produse, in afara celor cuprinse in anexa la contract, facand totusi referire la contractul incheiat. Produsele ii sunt livrate, ii sunt emise facturi pe care le plateste, chiar daca unele produse au preturi mai mari decat cele stipulate in contract.
:"> Intrebare:
A. Credeti ca nu s-a respectat contractul ? sau
B. Produsele achizitionate, care nu se regasesc in anexa la contract, reprezinta o achizitie directa?;)



Raspuns.Trebuie incheiat un aditional la contract si schimbata si anexa cu produsele ce se vor achizitiona.
In general nu va fi incalcare a legii daca in loc de CD se iau DVD , etc..produse asemanatoare cu conditia de a se incadra toata val. achizitiei cu cea din contract.
Floris v-a dat aproape toate amanuntele ...ff corect.
Insa nu va taie nimeni capul daca ...a zicem intrun contract de produse de papetarie luati mai putine pixuri dar in c/val hartie copiatoare...in cazul in care va incadrati in valoarea totala de 10.000 euro.
Răspuns la discuția inregistrare acte casa
Revin...
Daca locuitorii comunei au dovezi de eventuale nereguli pot face plangere la parchet....sau sa dea in judecata primaria =proces civil.( care dupa cate stiu e scutit de taxe si daca se constata fapte penale se transforma in proces penal)
Răspuns la discuția inregistrare acte casa
Ar trebui sa depuneti prin registratura primariei actele solicitate.....sau pe un rand de alte copii sa puneti functionara sa semneze de primire ca sa aveti dovada depunerii.
Ca sa se linisteasca acei functionari ar fi cazul sa faceti o reclamatie la Oficiul protectiei consumatorului....ca astia nu se satura sa faca prostii.
Daca problema se complica adresati-va Asociatiei pentru Protectia Consumatorului unde veti fi conseiat juridic.
Cazul e undeva la limita legii .Nu trebuie achizitionate produse noi sau cu majorari de preturi fara intocmirea unui act aditional la contractul initial.
Daca vine curtea de conturi....si e "pornita" s-ar lasa cu ceva imputatii si amenzi.
Nu exista legislatie in acest sens. V-as da o sugestie;inregistrati organizatia religioasa ca o societate civila (ce necesita hotarare judecatoreasca si evident actele aferente)
Ca sa construiti o biserica aveti nevoie de autorizatie de la patriarhie ...daca e otodoxa.
Am observat ca au aparut biserici SRL..Va dau doua exemple in orasul Chitila ..sau in Bucuresti, cartierul Nitu Vasile.Poate luati legatura cu acei preoti.
Răspuns la discuția donatie
Expunerea problemei nu e clara. In contractul de vanzare-cumparare cine e cumparator ? dumneavoastra ? Deoarece in acest caz nu vad rostul actului de vanzare-cumparare. Cum de altfel e cam ciudat sa fie invers...sa vindeti dvs parintilor.
Oricum e clar..dupa donatie dumneavoastra sunteti propietar cu drepturi depline asupra apartamentului.
Răspuns la discuția Cheltuieli cu liftul
In general se presupune ca costurile cu liftul sunt cheltuieli comune...ca cei de la parter mai urca la vecini.DAR exista foarte multe asociatii de locatari care prin hotararea adunarii generale a propietarilor au scos de la plata acestei cheltuieli apartamentele aflate la parter.