avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate sallyda

Activitate sallyda

Răspuns la discuția promovare personal contractual
Da :) nu stiu cum de mi-a scapat.
"Art. 41. — Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga art. 1 si alin. (2) si (3) ale art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 223/2008 privind unele masuri de reducere a unor cheltuieli bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 899 din 31 decembrie 2008." - OUG nr. 34/2009.

Numai bine si multumesc pentru sfaturi.
Răspuns la discuția promovare personal contractual
Asa e, nu are logica mesajul. Facusem o confuzie.
Am citit anexele la O.U.G. 24/2000 si legile conexe fara sa le citesc atenta pe cele de la O.G. 6/2007. Asa ca, realizam o simbioza intre salarizarea personalului contractual si cea a functionarilor publici. Acum am inteles.
Multumesc pentru raspuns, m-a ajutat mult.

Cat despre ceea ce afirma d-nul consilier juridic Clement,
in art. 1 alin.(3) din OUG 223/2008 se specifica urmatoarele:
" La propunerea ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finantelor Publice si al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, numai in cazuri temeinic justificate, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. (1)" [ in care se fac precizarile referitoare la suspendarea ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante], in alin. urmator - (4)- precizandu-se ca "ocuparea prin concurs sau examen a posturilor prevazute la (...) alin. (3) se va face, in conditiile legii, pe raspunderea ordonatorilor principali de credite".

Acelasi aspect este reluat in art. 22 alin. (1) si alin.(2) din OUG 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale , astfel:
"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21. Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum pot fi ocupate în condiţiile legii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget."
asa ca, se poate.

Conform legii, functia de consilier juridic in regim contractual din institutiile bugetare este structurata pe 6 grade profesionale:
IA, I, II, III, IV si debutant.
Si gradul IV are 3 trepte de salarizare? adica, avansarea de la functia consilier juridic debutant se va face la functia de consilier juridic gradul IV treapta III de salarizare?
Avansarea consilierului juridic incadrat cu contract individual de munca se face prin transformarea postului, conform Codului muncii si celorlalte legi, la 6 luni de la angajare.
Dupa cele 6 luni, cand mai poate fi promovat si, cam in cati ani se poate ajunge la consilier juridic asistent treapta III?

va multumesc.

Ideea este urmatoarea: un contract de asociere in participatiune este incheiat intre X si Y pentru o perioada de 49 de ani. Clauzele contractului, in proportie de 99%, sunt in favoarea lui Y, una din clauze prevazand ca Y poate ceda contractul de asociere in cazul in care activitatea se dovedeste neprofitabila pt el, conform criteriilor proprii.
Lui X i se acorda dreptul primului refuz. Ce vrea sa insemne acest prim refuz? literal, inteleg foarte bine dar, daca refuza, ce se intampla? de vreme ce nu mai exista in contract nici o alta mentiune referitoare la acest aspect, sa inteleg ca e apa de ploaie?
Daca nu se doreste continuarea asocierii, exista vreo alternativa pentru un contract de asociere in participatiune? adica, exista vreun alt tip de contract asemanator, care sa poata inlocui cu succes un astfel de contract?
Unele persoane imi spusesera ca, daca persoana respectiva nu depune dosarul cat mai repede, va fi obligata sa inceteze raporturile de munca si va ramane fara un leu pana in momentul emiterii deciziei de pensionare.

Acum sunt lamurita. Multumesc
O persoana urmeaza sa implineasca varsta legala de pensionare in iulie anul acesta. Potrivit art. 83 din Legea 19/2000
Drepturile de pensie pentru limită de vârstă se acordă şi se plătesc de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare, dacă cererea a fost depusă în termen de 30 de zile de la această dată.
Intrebarea este: daca persoana respectiva va depune cererea de pensionare,are dreptul sa lucreze in continuare si sa figureze ca si salariat pana in momentul in care va fi emisa decizia de pensionare?
Răspuns la discuția stie cineva?
Nasol.
Atunci nu prea vad ce mai putem face. Eventual sa l impuscam.

Multumesc mult.
Discuție stie cineva?
Sa reformulez problema mea-intrebare pt ca, recitind, n am inteles nici eu ce vroiam de fapt sa stiu.

Bunicul meu a decedat subit acum vreo 8-9 ani ani ,fara sa lase vreun testament. tatal meu este decedat asa ca, la mostenire am venit noi, doi nepoti si fratele tatalui meu. bunica mea este inca in viata.
noi n-am cerut dezbaterea succesiunii dupa bunicul meu.. singurul demers pe care l-am facut a fost sa solicitam ceva la primarie...si ne a venit un raspuns cum ca trebuie sa solicitam in instanta.

Aspectele care ma ingrijoreaza sunt urmatoarele:
- bunica mea, putea sa incheie cu bunicul defunct cand acesta era inca in viata un oarescare act prin care sa ne priveze de drepturile noastre?
- pe de alta parte e posibil ca noi sa fi pierdut orice drept asupra mostenirii?
- se poate ca unchiul nostru sa fie numit singurul mostenitor, sa primeasca titluri de proprietate si sa instraineze anumite imobile fara semnatura noastra? avem copii ale titlurilor de proprietate pe numele lui.

sper sa ma puteti ajuta.
multumesc.
Răspuns la discuția ajutor
multumesc mult
Discuție ajutor
Prelungirea contractelor de munca pe perioada determinata intra sub incidenta OU 223/2008?
Adica, este blocata si prelungirea contractelor? In art.56 din codul muncii se specifica ca expirarea termenului pt care a fost incheiat contractul de munca este considerata o incetare de drept a acestuia.Asa ca nu mai stiu ce sa cred