avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate corapeptea

Activitate corapeptea

Am intrebat la Registrul comertului si mi-au spus ca nu este necesar la infiintarea PFA sa aduc documente ce justifica autorizarea CECCAR.
Stiu ca ar exista si varianta mentionata de dvs., insa nu doresc o relatie angajat - angajator.

Multumesc!
In calitate de economist, pot infiinta un PFA pentru a tine evidenta contabila a unei societati cu cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro, in conditiile in care pentru intocmirea situatiilor financiare societatea are intocmit un contract de prestari servicii cu un expert contabil autorizat CECCAR?
Buna ziua,

O societate la sfarsitul lunii iulie depaseste 100.000 euro venituri si va trebui ca incepand cu 01 iulie sa devina platitoare de impozit pe profit.

Cum se calculeaza impozitul pe profit aferent trimestrului III?

Dar impozitul declarat in 101 anul viitor?

Multumesc!
Buna ziua,

Intentionez sa infiintez o firma de intermediere asigurari CAEN 6622. Ma puteti ajuta cu ceva legislatie sau informatii in ceea ce priveste intocmirea evidentei contabile?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Eu am sunat la Primaria Sector 2 la dosare si alocatii si mi s-a spus ca ei nu au fost anuntati de nici o modificare. Cererile se depun tot pentru 85%.


Răspuns la discuția morme Legea 118/2010?
Inca nu s-au publicat ... se zice ca in 30 de zile :)
Răspuns la discuția CALCUL CONCEDIU DE ODIHNA
Asta nu inseamna ca unui angajat cu 2 ore pe zi i se vor acorda 5 zile de concediu!!! :confused:
Buna ziua,

Am angajat de curand o persoana care lucreaza 8 ore/zi 3 zile pe saptamana, acum doreste sa efectueze concediul de odihna si nu stiu cum ar trebui sa calculez numarul de zile ce i se cuvin.
Stiu ca potrivit reglementarilor legale in vigoare numarul de zile de concediu pe care ar trebui sa il acord este 21, insa ea lucrand doar trei zile pe saptamana inseamana ca timp de 7 saptamani pe an se afla in concediu de odihna :-/.
Ma gandeam acum ca in cazul unui angajat care lucreaza 2 ore/zi o data pe saptamana concediul de odihna ar reprezenta 21 de saptamani ????

Ce parere aveti?

Multu!;)
Răspuns la discuția neclaritati PFA
Cred ca ar trebui sa asteptam normele pentru a afla aceste raspunsuri.
La lista dvs. as mai adauga si eu o intrebare:
Aceste contributii se achita lunar ????:(

Multu!
Răspuns la discuția Situatie REVISAL - angajat nou
Si in cazul in care am depus revisal pe 7.05.2010 pentru o angajare cu 10.05.2010 si salariata nu a vrut sa mai semneze cim pe 10.05 cum procedez ?

Multam fain!