avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie REVISAL - angajat nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie REVISAL - angajat nou

Daca o firma a angajat incepand cu 01.02.2010 un nou salariat, dar in proba (5 zile - cf. legii), trebuia sa il bage si in REVISAL sau il baga la angajarea efectiva?
Cel mai recent răspuns: HRD , utilizator 10:05, 11 Mai 2010
si perioada de proba reprezinta executarea c.i.m. ...
perioada de proba face parte din perioada de contract.
sa nu cumva sa il tineti in proba 5 zile fara sa-i fi facut cim incepand cu prima zi de proba!!! se numeste munca la negru.

daca doriti o testare a viitorului salariat aceasta se face inainte de angajare prin verificarea cunostintelor teoretice (test scris) si a celor practice (proba de lucru), iar aceasta verificare nu poate dura mai mult de cateva ore.
daca v-a cnvenit ce ati vazut la aceasta verificare il angajati si-i mai adaugati o perioada de proba in care sa vedeti cum se descurca in colectiv, ce drag de munca are, etc.
trebuie sa inregistrezi contractul in data de 31.01.2010 si sa faci modificarea in revisal tot atunci
Codul muncii
Art. 31
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.
Art. 32.
(4) Perioada de probă constituie vechime în muncă.
Deci fara un contract semnat nu exista perioada de proba
ana & maria a scris:

trebuie sa inregistrezi contractul in data de 31.01.2010 si sa faci modificarea in revisal tot atunci


inscrierea in revisal se face cel tarziu pe data de 31.01.2010, dar contractul se inregistreaza la ITM in acelasi termen de 20 zile (nu s-a modificat).

Alte discuții în legătură

Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Cim neinregistrat in revisal 1314 1314 Buna ziua, Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care ... (vezi toată discuția)